Carmen Dan, la audierea din Comisia de Apărare din Senat: Infracţiuni cu violenţă au fost şi o să mai fie în România/ Parlamentar: Poliţia nu poate fi profesionistă cu pistoale Carpaţi din '74

Ministrul de Interne a declarat, marţi, la audierea din Senat privind jafurile din zona Sineşti, că "infracţiuni cu violenţă au fost, o să mai fie în România", precizând că acest lucru se întâmplă peste tot în lume.

2438 afișări
Imaginea articolului Carmen Dan, la audierea din Comisia de Apărare din Senat: Infracţiuni cu violenţă au fost şi o să mai fie în România/ Parlamentar: Poliţia nu poate fi profesionistă cu pistoale Carpaţi din '74

Carmen Dan: Infracţiuni cu violenţă au fost şi o să mai fie în România

"Infracţiuni cu violenţă au fost, o să mai fie în România, dar fac precizarea că acest lucru se întâmplă în orice stat din lume. Atunci când au loc aceste fapte este cumva firesc ca ele să facă agenda media şi este o problemă pe care trebuie să o avem noi în vedere", a declarat Carmen Dan, în cadrul audierilor.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a prezentat marţi, în cadrul Comisiei de Apărare şi ordine publică, situaţia furturilor din zona Sineşti, începând cu anul 2015, afirmând că numărul acestora a crescut de la an la an, precizând că în 2018 au avut loc doar trei furturi.

’’Fac precizarea şi cred că este important să cunoaştem referitor la Sineşti (...), pe situaţia furturilor din acea zonă şi modul de operare de înţepatul roţilor, avem o statistică începând din anul 2015 sau, cel puţin, eu am solicitat o statistică pe care să o prezint dumneavoastră. În anul 2015, am avut 30 de furturi, patru prin înţeparea roţilor, două tentative tot prin înţeparea roţilor, în 2016- 33 de furturi, patru prin înţeparea roţilor, nicio tentativă, în 2017- 47 de furturi, patru prin înţeparea roţilor şi zece tentative tot prin înţeparea roţilor.În primele trei luni ale anului 2018 au existat trei furturi, niciunul prin înţeparea roţilor şi o tentativă de furt prin înţeparea roţilor, a spus Carmen Dan în Parlament.

Ministrul de Interne a tras un semnal de alarmă, susţinând că un şef de poliţie ar trebui să îşi pună întrebări ''atunci când într-un an sunt înregistrate peste 40 de furturi într-un perimetru".

Carmen Dan a precizat că anul trecut, în urma situaţiilor întâmplate, a fost suplimentat numărul poliţiştilor.

"Anul trecut, în perioada mai-august, pentru reducerea infracţionalităţii pe raza Sineşti a fost instituită zonă de siguranţă publică. Această situaţie a fost adusă la cunoştinţă şi s-a colaborat cu jandarmeria, suplimentându-se dispozitivul de ordine publică. Această măsură de creşterea capacităţii cooperative s-a reluat în data de 4 mai, după acest caz mediatizat, dar de data aceasta s-a realizat şi un plan de măsuri mai amplu, sub coordonarea strictă a inspectorului general al Poliţiei Române. Acum se analizează toate dosarele cu autor necunoscut pentru a identifica situaţii similare’’, a declarat ministrul de Interne.

Parlamentar către Carmen Dan: Poliţia nu poate fi profesionistă cu pistoale Carpaţi din 1974

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, marţi, la audierea din Comisia de Apărare din Senat că bugetul alocat pentru achiziţii este de cinci ori mai mare decât în anul precedent, în contextul în care preşedintele comisiei i-a atras atenţia asupra dotărilor vechi de 40 de ani.

Ministrul Afacerilor Interne (MAI) a aprobat, pe 7 mai, propunerea Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) de declanşare a procedurii cercetării prealabile faţa de inspectorul şef al IPJ Ialomiţa, comisar şef Ivan Cristian. Controlul a vizat atât activitatea managerială, dar şi modul de îndeplinire a sarcinilor şi atribuţiilor specifice poliţiştilor din cadrul IPJ Ialomiţa.

’’Aţi fi putut să dezvoltaţi o variantă de bugetare mai bună astfel încât poliţia să fie mai bine dotată. Nu putem să avem o poliţie cooperativa şi profesionistă dacă Poliţia Română are pistoale Carpaţi din anul 1974. Acele pistoale nu cred că mai au nici ţările dintr-o zonă mai puţin dezvoltată’’, a spus Marcel Vela, preşedintele Comisiei de Apărare din Senat.

Declaraţiile vin în contextul în care ministrul de Interne, Carmen Dan, a fost chemată la audieri în comisia parlamentară pentru a discuta despre violenţele din ultima perioadă, dotările din sistem, dar şi angajările.

Drept răspuns, ministrul de resort a declarat că dacă România ar fi o ţară nesigură, atunci turismul ar fi în scădere, lucru contrazis de datele statistice care arată o creştere a numărului de turişti cu un milion într-un an. Cât priveşte dotările, Carmen Dan a spus că bugetul este de cinci ori mai mare faţă de anul precedent, bani din care urmează să fie cumpărate 1300 de autospeciale dotate cu tot ce este necesar.

’’Am mai avut achiziţii în care maşinile nu aveau nimic care să îmbunătăţească patrularea poliţistului’’, a declarat Carmen Dan.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici