Casa Albă neagă faptul că preşedintele Donald Trump ar fi ştiut despre sistemul de recompense oferit talibanilor

  • Preşedintele Donald Trump nu ar fi fost informat cu privire la sistemul de recompense oferit talibanilor de către Rusia
  • Casa Albă a emis un comunicat prin care neagă implicarea preşedintelui
  • Serviciile secrete americane ar fi ştiut încă din martie ce se petrece, dar nu au luat măsuri
1703 afișări
Imaginea articolului Casa Albă neagă faptul că preşedintele Donald Trump ar fi ştiut despre sistemul de recompense oferit talibanilor

Casa Albă neagă faptul că preşedintele Donald Trump ar fi ştiut despre sistemul de recompense oferit talibanilor

Casa Albă a emis un comunicat sâmbătă prin care neagă faptul că preşedintele Donald Trump ar fi ştiut de aranjamentul făcut de Rusia cu talibanii. Insurgenţii ar fi fost recompensaţi pentru uciderea forţelor americane şi de coaliţie din Afganistan.

"Directorul CIA, Consilierul pentru Securitate Naţională şi Şeful Statului Major nu pot confirma dacă preşedintele şi vicepreşedintele au fost informaţi cu privire la presupusa informaţie de recompensă oferită de Rusia", a declarat secretarul de presă Kayleigh McEnany.

Declaraţia nu a confirmat dacă informaţia a existat în  practică. Se zvoneşte că atât preşedintele Trump cât şi Consiliul de Securitate Naţională ar fi fost informaţi cu privire la operaţiunile ascunse încă din martie, dar nu au luat nicio măsură ca răspuns.

Atât talibanii, cât şi ministerul de externe al Rusiei au negat informaţiile controversate apărute. Joe Biden a numit povestea „o revelaţie îngrozitoare”, cu puţin timp înainte de emiterea comunicatului de către Casa Albă, relatează New York Post.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici