Cătălin Drulă, deputat USR: Singura şansă pentru autostrada Comarnic-Braşov s-a dus pe Apa Sâmbetei

Parlamentarul USR Cătălin Drulă critică, în termeni duri, decizia Guvernului de a renunţa la înţelegerea cu Banca Mondială pentru tronsonul de autostradă Comarnic- Braşov, spunând că situaţia generată a făcut ca de proiect să se ocupe o Comisie de Prognoză.

978 afișări
Imaginea articolului Cătălin Drulă, deputat USR: Singura şansă pentru autostrada Comarnic-Braşov s-a dus pe Apa Sâmbetei

Cătălin Drulă, deputat USR: Singura şansă pentru autostrada Comarnic-Braşov s-a dus pe Apa Sâmbetei

"Reacţia PSD la scandalul privind autostrada Comarnic-Braşov: nu mai avem nevoie de Banca Mondială, se ocupă doamna Dăncilă de proiect prin Comisia Naţională de Prognoză. Ar fi de râs dacă n-ar fi pe banii şi nervii noştri. Speriat de reacţia publică la enormitatea de a-l pune pe Narcis Neaga a patra oară să se ocupe de un PPP pentru această autostradă, ministrul Şova s-a repliat şi a anunţat că de proiect nu se va ocupa Neaga, nu se va ocupa nici măcar Ministerul Transporturilor, ci Comisia Naţională de Prognoză din subordinea prim-ministrului. Da, aţi citit bine - în România mai nou autostrăzile se fac la Comisia de Prognoză", scrie Cătălin Drulă, deputat USR.

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a declarat sâmbătă, la Constanţa, că nu este importantă sursa de finanţare într-un proiect, confirmând renunţarea la înţelegerea cu Banca Mondială pentru tronsonul de autostradă Comarnic- Braşov.

"Simultan dl. Neaga declară presei că se va apuca de studiile de fezabilitate pentru autostradă, deşi spune că “eu n-am primit niciun semn că m-aş ocupa eu”. Şi ca să fie comedia completă, pe seară vine dl. Teodorovici care explică de ce s-a renunţat la derularea proiectului cu Banca Mondială: “Ministerul Transporturilor a găsit o cale mai rapidă de a face lucrurile să se întâmple pe Comarnic-Braşov”. Păi ori se ocupă Ministerul Transporturilor, ori Comisia de Prognoză, ori dl. Neaga care n-are semne că s-ar ocupa? Din păcate realitatea e că singura şansă de profesionalism pentru această autostradă s-a dus pe Apa Sâmbetei odată cu renunţarea la acordul cu Banca Mondială. În loc de asta, proiectul a încăput pe mâna clovnilor de mai sus care nu ştiu cum să-şi mai paseze responsabilitatea", mai scrie parlamentarul USR.

Banca Mondială (BM) a transmis, la solicitarea MEDIAFAX, că „nu a primit o notificare oficială din partea Ministerului Transporturilor privind colaborarea pentru autostrada Ploieşti-Braşov”, după ce ministrul Lucian Şova anunţase renunţarea la unitatea de proiect administrată împreună cu BM.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici