Cătălin Predoiu: Ponta nu mai are credibilitate nici pentru a deschide o gogoşerie în Dubai

Cătălin Predoiu susţine că rectificarea bugetară, care se va decide în şedinţa de marţi a guvernului, este o "baronizare bugetară", banii fiind transferaţi de la investiţii către liderii PSD, adăugând că premierul Ponta nu mai are credibilitate nici pentru a deschide o gogoşerie în Dubai.

411 afișări
Imaginea articolului Cătălin Predoiu: Ponta nu mai are credibilitate nici pentru a deschide o gogoşerie în Dubai

Catalin Predoiu (Foto: Marius Dumbrava / Mediafax Foto)

Prim-vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu, spune că Victor Ponta a preluat în 2012 o economie stabilizată la nivel macro, însă riscă să destabilizeze situaţia prin măsuri populiste. "Important este ca acum să nu declanşeze o spirală a măsurilor populiste pe care guvernul nu le poate menţine mai mult de 12-18 luni. Este important să nu repetam greşeli făcute în alte economii, chiar ale unor state dezvoltate", spune Predoiu, potrivit unui comunicat de presă.

Liberalul mai susţine că "ceea ce vedem însă în rectificarea bugetară făcută de Ponta (de fapt de Dragnea) este de fapt o baronizare bugetară", pentru că Executivul ia resursele de la investiţii şi dezvoltarea infrastructurii şi le dă baronilor din PSD. "Rectificarea – ameţeală bugetară este o altă dovadă a lipsei de onestitate a Guvernului lui Ponta", mai spune Predoiu, adăugând că dezvoltarea economică nu se face pe baza unui deficit mare, ci cu un antreprenoriat puternic şi investiţii publice în infrastructură.

Cătălin Predoi mai afirmă că, dincolo de situaţia penală a premierului, acesta ar trebui să plece din fruntea guvernului pentru că lipsa sa de credibilitate afectează atragerea de investiţii. "Ponta nu mai are credibilitate nici pentru a deschide o gogoşerie în Dubai. Daca într-adevăr vrea să servească economia României, se retrage de la guvern aşa cum s-a retras de la şefia PSD", precizează liberalul.

Victor Ponta. Foto: Liviu Chirca / Mediafax Foto

Guvernul va discuta în şedinţa de marţi proiectul privind rectificarea bugetară. Premierul Victor Ponta declara, luni, că rectificarea bugetului este una pozitivă, având în vedere că, pe primele 6 luni, România are un plus de 4 miliarde lei şi nu un deficit de 13 miliarde de lei, conform legii bugetului de stat.

"Ideea e următoarea, ca să înţeleagă toată lumea, că e cu cifre şi nimeni nu le înţelege. Conform legii bugetului de stat, aprobat de Parlamentul României, în consultare cu instituţiile internaţionale, pe primele 6 luni, România trebuia să aibă un deficit de 13 miliarde de lei, adică să cheltuiască mai mult decât să încaseze. Pe primele 6 luni, România are un plus de 4 miliarde de lei, deci nu a cheltuit mai mult decât a încasat, ci a încasat mai mult decât a cheltuit. Asta înseamnă că putem să dăm toţi banii pentru dublarea alocaţiilor pentru copii, care nu era prevăzută în buget, pentru celelalte legi care, de asemenea, nu era prevăzut în buget, şi mă refer la diplomaţi, grefieri, personalul nedidactic şi tot rămânem cu bani", a spus Ponta, înainte de şedinţa BPN al PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici