Cătălin Predoiu, prim-vicepreşedinte PNL: PSD e ca în fabula „Petrică şi lupul”. Respingerea OUG 13 ar fi o dovadă de bună-credinţă

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a precizat duminică, într-o conferinţă de presă, că PSD a ajuns ca în fabula „Petrică şi lupul”, el apreciind că e dificil ca cineva să mai aibă încredere în sinceritatea acestui partid şi că o dovadă de bună-credinţă ar fi respingerea OUG 13 în Parlament.

335 afișări
Imaginea articolului Cătălin Predoiu, prim-vicepreşedinte PNL: PSD e ca în fabula „Petrică şi lupul”. Respingerea OUG 13 ar fi o dovadă de bună-credinţă

Cătălin Predoiu, prim-vicepreşedintePNL: PSD e ca în fabula „Petrică şi lupul”. Respingerea OUG 13 ar fi o dovadă de bună-credinţă (Imagine: Alexandra Pandrea / Mediafax Foto)

Întrebat dacă în PNL există temeri că OUG 13 ar putea fi reactivată, chiar şi după declaraţiile recente ale premierului Grindeanu, Predoiu a precizat: „Avem această preocupare, evident. E ca în fabula cu <Petrică şi lupul>. Domnul Grindeanu nu controlează PSD”.

„Sigur că se fac tot felul de declaraţii, jurăminte, promisiuni din partea domnului Grindeanu. Dar întreb şi eu cine e domnul Grindeanu în PSD? Garantează că la prima şedinţă nu primeşte o corecţie politică şi nu e pus la colţ de aripa mai dură a PSD? Nu poate să ofere această garanţie nimeni, nici PSD in corpore pentru că e greu să mai ai încredere în sinceritatea acestui partid. Ne trebuie dovezi. Respingerea OUG 13 în Parlament ar fi o dovadă de bună-credinţă”, a adăugat Predoiu.

El a precizat că PNL consideră prioritară respingerea OUG 13 în Parlament.

„Din punctul meu de vedere şi al PNL, prioritatea trebuie să fie clarificarea intervenţiei prin cele două OUG, respectiv să fie limpede că OUG 13 nu va mai fi reinventată, reînviată în diverse forme. De aceea este important, chiar dacă poate părea uşor redundant din punct de vedere juridic, să fie respinsă în Parlament printr-o lege. Dacă există cu adevărat voinţă politică să curmăm aceste discuţii care ne-au făcut foarte mult rău, inclusiv în plan extern, atunci asta este soluţia: cât mai rapid aprobată OUG 14 şi respinsă OUG 13 ”, a mai spus Predoiu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici