Cătălin Predoiu, prim-vicepreşedinte PNL: Sunt determinat să muncesc, voi cere mereu PNL "un câmp de bătălie, un ogor de desţelenit"

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a declarat, vineri, că determinarea sa "de a munci pentru PNL, pentru cetăţeni", fără să ceară nimic în schimb, "este intactă", însă ceea ce va vrea "mereu" de la partid sunt "un câmp de bătălie, un ogor de desţelenit".

461 afișări
Imaginea articolului Cătălin Predoiu, prim-vicepreşedinte PNL: Sunt determinat să muncesc, voi cere mereu PNL "un câmp de bătălie, un ogor de desţelenit"

Predoiu: Sunt determinat să muncesc, voi cere mereu PNL "un câmp de bătălie, un ogor de desţelenit"(Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

"Vă asigur că mi-am dorit să sporesc rezultatul dumneavoastră şi că am făcut tot ce era omeneşte posibil în acele împrejurări nefericite ca să se întâmple. În acelaşi timp, doresc să vă asigur că determinarea mea de a munci pentru PNL, pentru cetăţeni, fără să cer nimic în schimb, este intactă! Un singur lucru am cerut şi am să cer mereu şi partidului şi cetăţenilor noştri: un câmp de bătălie, un ogor de desţelenit", le-a spus Predoiu participanţilor la reuniunea Ligii Aleşilor Locali ai PNL.

Predoiu a spus că PNL lucrează la o versiune actualizată a programului de guvernare din 2015, "din care, multe măsuri au fost deja iniţiate de guvernul Cioloş" şi a amintit că în februarie anul trecut PNL a fost "primul partid politic care şi-a publicat programul guvernării cu 22 de luni înainte de data alegerilor", de atunci documentul demonstrându-şi "deja justeţea în multe privinţe".

Predoiu, care este şi premierul guvernului alternativ al PNL, le-a vorbit aleşilor locali ai liberalilor despre conceptul "captitalismului antreprenorial" românesc, realizabil cu bani din ţară, care trebuie "mobilizaţi" şi cu "bani româneşti din afară", pentru care trebuie să "existe curajul" de a fi atraşi, astfel încât românii să devină "acţionari la propria dezvoltare economică naţională".

"Există bani în ţară, trebuie să-i mobilizăm (..) Românii pot deveni astfel acţionari la propria dezvoltare economică naţională. Există bani româneşti şi în afara, trebuie să rupem pisica şi să avem curajul să îî atragem în ţară, prin repatriere voluntară bazată pe o fiscalizare decentă şi abordarea pragmatică a provenienţei lor, bănci, fonduri de investiţii sau off - shoruri. Românii îşi vor repatria valutele din bănci străine, dacă vom oferi un tratament avantajos şi pentru stat, şi pentru investitor", a spus prim-vicepreşedintele PNL.

Predoiu a mai spus că pentru el capitaliştii "adevăraţi sunt antreprenorii Ion, Gheorghe, Mihai,care pe riscul şi munca lor, prin iniţiativă şi inovaţie, creează un loc de muncă şi generează profituri de la clienţi privaţi obţinuţi prin competiţie corectă" şi nu cineva ca Sebastian Ghiţă, care "îşi lua comenzi de stat după ce bea cafele cu ex premierul Ponta şi alţii, pe care nu-i numesc aici, dar pe care îi cunoaştem".

El a remarcat însă că, "pentru a dezvolta antreprenorii români, trebuie să avem grijă de ei: să nu-i mai ponegrim", pentru că ei "nu sunt infractori în masă".

Antreprenorii români sunt cei care ţin profiturile în România, "indiferent ce limbă vorbesc" şi nu le "repatriază prin politici sofisticate de «transfer pricing» ticluite de contabili şi avocaţi fiscalişti iscusiţi", a definit Predoiu acest profil.

"Să abrogăm multe legi care sunt inutile sau pur şi simplu proaste. Să impunem fiscului să îi trateze ca şi pe investitorii străini: să nu mai fie discriminare între antreprenorul român şi investitorul străin. Să nu mai fie 100 de controale la firmele româneşti şi zero controale la firmele străine. Să nu mai câştige licitaţii doar firmele străine, care încasează profitul şi fac munca tot cu firme româneşti pe care în final uneori nici nu le mai plătesc", a cerut Predoiu.

"Dacă vom reuşi să formăm un cuplu de primari şi comunităţi puternice pe de o parte şi antreprenori locali pe de altă parte, dezvoltarea şi securitatea noastră naţională sunt garantate", a conchis, prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici