Cătălin Predoiu, prim-vicepreşedintele PNL: "Toader Tudorel Ministrel tocmai a întins un scut nuclear peste Guvernul Pesedel"

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a precizat, miercuri, că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, nu a cerut revocarea şefilor parchetelor, dar şi-a pregătit terenul pentru a cere acest lucru în cazul în care procurorii se mai sesizează cu un nou caz OUG 13.

387 afișări
Imaginea articolului Cătălin Predoiu, prim-vicepreşedintele PNL: "Toader Tudorel Ministrel tocmai a întins un scut nuclear peste Guvernul Pesedel"

Cătălin Predoiu, prim-vicepreşedintele PNL: "Toader Tudorel Ministrel tocmai a întins un scut nuclear peste Guvernul Pesedel" (Imagine: Alexandru Dobre/ Mediafax Foto)

„Unii aşteptau astăzi o ghilotină ministerială peste capetele parchetelor. Eu am spus de ieri că nu va cere revocarea. Şi aşa a fost. Dar, atenţie! Toader e mai şmecher decât pare. N-a dat drumul ghilotinei, dar a aprins fitilul unei bombe. De ce? Pentru că a spus două lucruri: 1. Nu revoc, pentru că nu e oportun; 2. Procurorii nu pot ancheta Guvernul pentru emiterea de acte normative”, a scris Predoiu pe contul său de Facebook.

El a arătat că ministrul Justiţiei tocmai a „întins” un scut de protecţie pentru Guvernul PSD.

„De ce spun că a amorsat o bomba? Pentru că: 1. Ce nu e oportun azi, poate fi oportun mâine; 2. Dacă procurorii se mai sesizează cu un nou caz OUG 13, vezi pct.1, adică va cere revocarea. În alte cuvinte, Toader Tudorel Ministrel tocmai a întins un scut nuclear peste Guvernul Pesedel. Şi nu e scutul de la Deveselu”, a adăugat Predoiu.

Tudorel Toader a declarat, miercuri, după evaluarea conducerilor Parchetului General şi DNA, că momentan nu este oportună declanşarea mecanismului de revocare a procurorului general, Augustin Lazăr, şi a procurorului şef DNA, Laura Codruţa Kovesi.

În raportul efectuat după evaluarea celor două instituţii se precizează, însă, că rezultatele negative după monitorizarea pe care ministrul Justiţiei o va avea asupra Parchetului General şi a Direcţiei Naţionale Anticorupţie pot aduce în discuţie din nou, pe viitor, oportunitatea revocării şefilor parchetelor.

"Ceea ce considerăm însă oportun, în spiritul exigenţelor statului de drept, este instituirea unei atente monitorizări/obligaţii de raportare a activităţii acestei instituţii, deopotrivă supusă Constituţiei şi legii, pentru identificvarea modului în care, pe viitor, reprezentanţii săi, înţelege să respecte limitele legale de competenţă şi să evite transformarea acţiunilor anticorupţie într-un pericol pentru buna funcţionare a democraţiei şi pentru respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale. (...) Rezultatele negative pe linia acestei raportări pot repune în discuţie în viitor, în raport de faptele constatate, oportunitatea revocării conducătorilor instituţiilor vizate ori a altor măsuri instituţionale, în conformitate cu Constituţia şi legea", se arată în raportul evaluării parchetelor, postat pe site-ul Ministerului Justiţiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici