Cătălin Predoiu, scrisoare către Parlament pentru implementarea recomandărilor GRECO

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a trimis o scrisoare Parlamentului cu privire la măsurile privind implementarea recomandărilor adresate României de către GRECO, în care arată că şase din 13 recomandări au rămas neimplementate.

297 afișări
Imaginea articolului Cătălin Predoiu, scrisoare către Parlament pentru implementarea recomandărilor GRECO

Predoiu, scrisoare către Parlament pentru implementarea recomandărilor GRECO

Deputaţii au avut pe ordinea de zi a Biroului Permanent de luni, scrisoarea din partea ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, referitoare la măsurile privind implementarea recomandărilor adresate României de către Grupul de State împotriva Corupţiei (GRECO), document trimis comisiei juridice pentru un punct de vedere.

„GRECO a concluzionat că România a implementat satisfăcător sau a tratat în mod satisfăcător patru din cele treisprezece recomandări în Raportul de evaluare aferent Rundei a patra. Trei dintre recomandările celelalte sunt parţial implementate, iar şase rămân neimplementate”, se arată în scrisoarea lui Cătălin Predoiu.

GRECO a solicitat şefului delegaţiei României să prezinte un raport privind acţiunile întreprinse pentru implementarea recomandărilor în curs până la data de 30 iunie 2020.

„În acest context, în condiţiie în care România trebuie să teransmită GRECO informaţii privind implementarea recomandărilor până la data de 30 iunie 2020, vă adresăm rugămintea de a dispune măsuirile necesare la nivel legislativ şi administrativ pentru implementarea recomandărilor restante”, solicită ministrul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici