Cataramă: Iohannis să blocheze impunerea vizelor pentru americanii care vor circula în Schengen

Dreapta Liberală i-a cerut sâmbătă preşedintelui Iohannis să uzeze de toate mijloacele, inclusiv dreptul de veto al României în Consiliul European, pentru a împiedica punerea în aplicare a iniţiativei UE de a impune vize cetăţenilor din USA care vor călători în spaţiul Schengen începând din 2021.

1197 afișări
Imaginea articolului Cataramă: Iohannis să blocheze impunerea vizelor pentru americanii care vor circula în Schengen

Cataramă: Iohannis să blocheze impunerea vizelor pentru americanii care vor circula în Schengen

”Dreapta Liberală consideră că decizia Uniunii Europene de a impune vize cetăţenilor din USA care vor călători în spaţiul Schengen începând din 2021 este greşita şi nejustificată. Aplicarea acestei hotărâri va duce la tensionarea relaţiilor reciproce, într-un moment când este nevoie de o colaborare tot mai strânsă! De aceea, îi solicităm Preşedintelui Iohannis să uzeze de toate mijloacele, inclusiv dreptul de veto al României în Consiliul European pentru a împiedica punerea în aplicare a acestei iniţiative”, a declarat preşedintele Dreptei Liberale, Viorel Cataramă, potrivit unui comunicat de presă.

Cetăţenii Statelor Unite care vor să călătorească într-unul din cele 26 de state membre ale spaţiului Schengen vor avea nevoie de viză începând din 2021, a anunţat Uniunea Europeană, relatează site-ul publicaţiei Independent.

Vizele de tipul sistemului european de informaţii şi de autorizare privind călătoriile (ETIAS) vor fi necesare pentru călătoria în Spaţiul Schengen.

În prezent, americanii nu au nevoie de o viză pentru călătorii de sub 90 de zile în Europa.

UE a afirmat că noile restricţii sunt necesare pentru a "evita viitoare probleme privind migraţia ilegală şi terorismul", susţinând că vizele ETIAS sunt valabile pentru trei ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici