Câţi medici noi vor lucra la secţiile ATI? Ordinul emis de Ministrul Sănătăţii

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a emis joi ordinul privind acordarea titlului de medic specialist ATI pentru un număr de 113 medici care au absolvit examenul de specialitate şi au finalizat stagiile de rezidentiat.

761 afișări
Imaginea articolului Câţi medici noi vor lucra la secţiile ATI? Ordinul emis de Ministrul Sănătăţii

Câţi medici noi vor lucra la secţiile ATI? Ordinul emis de Ministrul Sănătăţii

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, ministrul Alexandru Rafila a emis Ordinul cu privire la acordarea titlului de medic specialist ATI pentru un număr de 113 medici care au absolvit examenul de specialitate la 31 decembrie 2021 şi au finalizat stagiile de rezidentiat.

Alţi 48 de medici ATI care au absolvit examenul de specialitate vor primi, de asemenea, cu celeritate titlul de medic specialist după finalizarea stagiilor obligatorii.

Astfel, tinerii medici vor putea ocupa posturi în sistemul sanitar românesc într-un domeniu vital, cunoscut cu un deficit important de personal medical.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că va solicita de urgenţă analiza statului de funcţii din secţiile ATI, pentru verificarea îndeplinirii normelor de personal prevăzute în OMS 1500/2009 care reglementează acest domeniu.

„Ulterior, prin adaptarea statului de funcţii la prevederile ordinului se va corela creşterea numărului de posturi de medici, asistente medicale şi personal auxiliar contribuind astfel la creşterea capacităţii de răspuns a secţiilor ATI”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici