Premierul anunţă că ar vrea referendum pentru înăsprirea drastică a pedepselor pentru crimă şi viol/ „Voi cere în faţa CSAT să se prezinte un raport minut cu minut al deciziilor şi acţiunilor”

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că ia în calcul posibilitatea convocării unui referendum de consultare a românilor în vederea înăspririi drastice a pedepselor pentru crimă, viol şi pedofilie, în contextul crimei de la Caracal.

2148 afișări
Imaginea articolului Premierul anunţă că ar vrea referendum pentru înăsprirea drastică a pedepselor pentru crimă şi viol/ „Voi cere în faţa CSAT să se prezinte un raport minut cu minut al deciziilor şi acţiunilor”

Premierul anunţă că ar vrea referendum pentru înăsprirea drastică a pedepselor pentru crimă şi viol/ Grup de lucru interinstituţional pentru eficientizarea timpilor de răspuns condus de Raed Arafat

„De asemenea analizez posibilitatea convocării unui referendum de consultare a românilor penru înăsprirea drastică a pedepselor pentru crimă, viol, pedofilie”, a declarat Viorica Dăncilă, sâmbătă, la Guvern.

Premierul a adăugat că este analizată şi posibilitatea emiterii unei ordonanţe de urgenţă „pentru eliminarea tuturor deficienţelor legislative care vor fi identificate de către grupul de lucru”, precizând că în 15 zile un grup de lucru interinstituţional va avea un plan de acţiune în acest.

Dăncilă: Voi cere în faţa CSAT să se prezinte un raport minut cu minut al deciziilor şi acţiunilor

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, sâmbătă, că va cere în şedinţa CSAT de marţi să fie prezentat un raport „minut cu minut şi decizie cu decizie”, în cazul crimei din Caracal, începând cu momentul primului apel la 112 al Alexandrei.

„I-am demis deja pe şeful Poliţiei Române, chestorul Ioan Buda, pe inspectorul şef adjunct al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt şi pe subprefectul de Olt. De asemenea, l-am chemat din concediu pe prefectul de Olt pentru a îl demite. Vor fi demisi sau vor suporta rigorile legii toţi cei care au fost implicaţi pe parcursul acestui proces şi au gestionat defectuos situaţia, nu doar conducerea”, a afirmat Viorica Dăncilă, sâmbătă, la Palatul Victoria.

Şeful Executivului că acţiunile care ţin de Guvern deja se întâmplă şi că ar trebui să existe un raport al şirului evenimentelor în cazul din Olt.

„Ceea ce ţine de Guvern şi de instituţiile aflate în subordinea Executivului se întâmplă deja fără discuţii şi fără amânări, însă este de datoria tuturor celor responsabili să ia măsuri şi decizii pentru ca astfel de nenorociri să nu mai aibă loc. Cer să se prezinte în faţa CSAT un raport minut cu minut, de la momentul primului apel, în noaptea de joi seara, la ora 11.05, raport care să conţină, repet, minut cu minut şi decizie cu decizie cum a acţionat fiecare, pe baza competenţelor lor”, a conchis Viorica Dăncilă.

Premierul şi- anulat deplasarea pe care o avea la finalul acestei săptămâni în filialele PSD din Moldova, având o întrunire de urgenţă la Palatul Victoria cu ministrul de Interne Nicolae Moga, directorul STS Sorinel Vasilca, şeful Departamentului de Urgenţă Raed Arafat şi ministrul Comunicaţiilor Alexandru Petrescu.

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat, vineri, cu ministrul de Interne Nicolae Moga şi cu directorul STS Ionel Sorinel Vasilca despre cazul fetei ucise în Caracal. Şeful statului le-a cerut ca investigaţiile lor să se desfăşoare cu celeritate iar la CSAT de marţi să îi fie prezentată o primă evaluare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici