CAZUL poliţistului Bogdan Gigină - Iohannis: Îi poftesc de urgenţă în faţa microfoanelor pe Ponta şi Oprea să dea lămuriri

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, duminică, la Arad, că ”este inadmisibil” ca Guvernul să nu ia o poziţie oficială în cazul accidentului în care şi-a pierdut viaţa poliţistul Bogdan Gigină, adăugând că îi pofteşte ”de urgenţă în faţa microfoanelor pe domnii Ponta şi Oprea să dea lămuriri”.

44361 afișări
Imaginea articolului CAZUL poliţistului Bogdan Gigină  - Iohannis: Îi poftesc de urgenţă în faţa microfoanelor pe Ponta şi Oprea să dea lămuriri

Iohannis: Îi poftesc de urgenţă în faţa microfoanelor pe Ponta şi Oprea să dea lămuriri (Imagine: Codrin Prisecaru/Mediafax Foto)

Întrebat de jurnalişti dacă intenţionează să-i ceară demisia lui Gabriel Oprea, în urma accidentului în care poliţistul Bogdan Gigină, care însoţea coloana oficială a vicepremierului, a decedat, Iohannis a spus că ”opinia publică aşteaptă lămuriri” şi că îi pofteşte ”de urgenţă” pe Victor Ponta şi Gabriel Oprea ”să dea lămuriri”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

”În legătură cu acest eveniment, am un singur comentariu de făcut: iată, suntem în cea de-a cincea zi şi nu avem o luare de poziţie oficială din partea Guvernului, aşa ceva este inadmisibil. Opinia publică aşteaptă lămuriri şi îi poftesc de urgenţă în faţa microfoanelor pe domnii Ponta şi Oprea să dea aceste lămuriri, şi nu mă refer aici la partea penală a accidentului în care, din nefericire, a murit un poliţist care a fost în timpul serviciului, ci mă refer la latura politică şi la lămuriri de ordin general”, a declarat şeful statului.

De asemenea, întrebat dacă a discutat cu vicepremierul Oprea, preşedintele a răspuns: ”Ne-am lămurit, mulţumesc!”

Duminică, Ministerul Afacerilor Interne a transmis primul răspuns oficial legat de ancheta privind moartea poliţistului Bogdan Gigină, care însoţea coloana oficială a ministrului Gabriel Oprea, susţinând că MAI şi ministrul nu pot prezenta detalii pe acest subiect înainte de finalizarea anchetei.

"Ca răspuns la solicitările mass-media referitoare la circumstanţele producerii accidentului din seara zilei de 20 octombrie a.c., în urma căruia şi-a pierdut viaţa poliţistul Bogdan Cosmin Gigină, Direcţia Informare şi Relaţii Publice transmite următoarele: Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a deschis, la data de 20 octombrie a.c., o anchetă în care se fac cercetări privind cauzele şi împrejurările producerii accidentului. Potrivit prevederilor Codului de Procedură Penală, privind Competenţa Procurorului, "procurorul conduce şi controlează nemijlocit activitatea de urmărire penală a poliţiei judiciare şi a organelor de cercetare penală speciale, prevăzute de lege", arăta MAI, într-un comunicat de presă transmis duminică, la cinci zile după accident.

De marţi seară, când a avut loc accidentul, ministrul Gabriel Oprea nu a avut nicio reacţie, însă înainte de răspunsul oficial al MAI, au postat pe Facebook mesaje de susţinere a vicepremierului atât consiliera personală a acestuia, cât şi deputatul Ion Răducanu, vicepreşedinte UNPR.

Sâmbătă seară, peste 300 de motociclişti au aprins lumânări şi au păstrat un moment de reculegere la locul unde a murit poliţistul Bogdan Gigină, care însoţea coloana oficială a ministrului Gabriel Oprea, iar acţiuni de protest la adresa ministrului Gabriel Oprea sunt anunţate, pentru duminică, în Capitală, la Cluj şi la Târgu Mureş.

Poliţistul Bogdan Cosmin Gigină (28 de ani) de la Brigada Rutieră a Capitalei a murit marţi seară, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a fost transportat după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă de pe bulevardul Ştirbei Vodă din Capitală. Bogdan Gigină a fost înmormântat vineri, cu onoruri militare, în prezenţa a sute de colegi îmbrăcaţi în uniforme.

Poliţistul asigura deplasarea coloanei oficiale a ministrului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, însă informaţii despre această situaţie nu au fost comunicate de Ministerul Afacerilor Interne, fiind aflate mai întâi pe surse.

Abia la două zile de la accident, Poliţia Capitalei a transmis un comunicat în care a confirmat că poliţistul de la Rutieră asigura deplasarea coloanei oficiale a vicepremierului Gabriel Oprea care, conform informaţiilor comunicate, participase la "o activitate în cadrul unei instituţii din domeniul securităţii şi ordinii publice".

Martori care erau foarte aproape de locul accidentului de pe strada Ştirbei Vodă spun însă că maşina în care se afla ministrul Gabriel Oprea nu a oprit după accident.

În cazul accidentului se fac cercetări într-un dosar deschis de procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici