CCR a decis: Parlamentul trebuie să-şi exprime punctul de vedere pe sesizarea Guvernului până la 1 septembrie

Parlamentul are termen data de 1 septembrie să-şi exprime punctul de vedere referitor la cererea de soluţionarea a conflictului dintre Guvern şi Parlament, urmând ca judecătorii CCR să decidă, ulterior, termenul pentru şedinţa de judecată.

2879 afișări
Imaginea articolului CCR a decis: Parlamentul trebuie să-şi exprime punctul de vedere pe sesizarea Guvernului până la 1 septembrie

Referitor la cererea de soluţionare a conflictului dintre Guvern şi Parlament s-a stabilit ca până la data de 1 septembrie părţile să îşi exprime punctul de vedere.

Termenul pentru şedinţa de judecată se stabileşte ulterior.

Şeful Cancelariei Prim-ministrului, Ionel Dancă, a depus, vineri, la sediul CCR, sesizarea referitoare la conflictul juridic de natură constituţională determinat de moţiunea de cenzură. El critică PSD, spunând că e un „partid de piromani care dau foc la ţară”, iar Guvernul este „pompier”.

„Textul moţiunii reprezintă o serie de minciuni de la un cap la altul. E clar intenţia PSD de a crea haos în România, sabotând orice acţiune a Guvernului. (...) PSD e pur şi simplu un partid de piromani - dau foc la ţară şi se uită cu satisfacţie cinică cum guvernul, pe post de pompier, trebuie să stingă focul. Nu au nicio logică în acţiunile lor - în momentul de faţă cui i-ar folosi ca ţara să nu aibă un guvern cu puteri depline?”, spune Ionel Dancă.

Ionel Dancă mai afirmă că Parlamentul trebuie să amâne dezbaterea şi votarea moţiunii de cenzură după luarea unei decizii de către judecătorii constituţionalişti.

„Am sesizat Curtea Constituţională a României în privinţa unui conflict de natură constituţională provocat de depunerea moţiunii de cenzură de către PSD. Sunt mai multe argumente invocate în această sesizare. Cerem Partidului Social Democrat să amâne sau să programeze dezbaterea şi votul moţiunii de cenzură după pronunţarea Curţii Constituţionale”, a mai spus Ionel Dancă.

Guvernul cere judecătorilor CCR să constate existenţa unui conflict de natură constituţională între Guvern şi Parlament generat de încălcarea dispoziţiilor art.113 alin.(4) coroborat cu dispoziţiile art.66 alin.(1) din Constituţie, urmare a depunerii moţiunii de cenzură în perioada dintre încheierea primei sesiuni ordinare şi începutul celei de a doua sesiuni ordinare a Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici