CCR dezbate pe 24 februarie conflictul Preşedinţie-Parlament pe desemnarea lui Orban ca premier

Curtea Constituţională va discuta, pe 24 februarie, sesizarea conflictului între preşedintele Klaus Iohannis şi Parlament privind desemnarea pentru a doua oară a lui Ludovic Orban în funcţia de premier, au declarat surse ale instituţiei pentru MEDIAFAX.

274 afișări
Imaginea articolului CCR dezbate pe 24 februarie conflictul Preşedinţie-Parlament pe desemnarea lui Orban ca premier

CCR dezbate pe 24 februarie conflictul Preşedinţie-Parlament

Sesizarea a fost făcut de Marcel Ciolacu, preşedinte al Camerei Deputaţilor, şi Titus Corlăţean, preşedinte interimar al Senatului. Până la 14 februarie a fost termenul de exprimare a punctelor de vedere ale părţile implicate în conflictul dintre preşedintele Klaus Iohannis şi Parlament pe desemnarea lui Ludovic Orban ca prim-ministru.

Înaintea depunerii contestaţie la CCR, Marcel Ciolacu a explicat că sesizarea va fi făcut chiar dacă asta nu stopează demersul desemnării lui Orban ca premier.

După ce Guvernul Orban a fost demis prin moţiune de cenzură, preşedintele Klaus Iohannis a decis să-l desemneze, din nou, pe Ludovic Orban pentru Palatul Victoria.

De luni până miercuri miniştrii Cabinetului Orban vor fi audiaţi în comisiile reunite de specialitate din Parlament, iar votul de învestire va fi dat luni, 24 februarie, într-un plen reunit care va începe la ora 16.00.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici