CCR obligă Guvernul Orban să scoată din buget 7 miliarde de lei pentru copii

  • Curtea Constituţională a dat peste cap planurile lui Orban şi Iohannis, alocaţiile trebuie dublate
  • Judecătorii au decis că legea adoptată în Parlament este constituţională
  • Proiectul merge la promulgare, Iohannis o mai poate amâna doar dacă o trimite la reexaminare în Parlament
  • Orban a spus de mai multe ori că nu are bani pentru dublarea alocaţiilor, ar fi nevoie de 7 miliarde de lei
3002 afișări

Curtea Constituţională a dat peste cap planurile financiare ale lui Orban şi Iohannis. Judecătorii CCR au respins sesizarea Guvernului pe proiectul de lege care prevede dublarea alocaţiilor.Din punctul lor de vedere, legea aprobată în Parlament este constituţională, aşa că documentul ajunge pe masa preşedintelui, la promulgare.

Legea prevede creşterea alocaţiei de la 300 la 600 de lei pentru copiii de până la 2 ani şi de la 150 la 300 de lei pentru cei între 2 şi 18 ani. Un calcul simplu arată că,dacă vrei să strângi banii din alocaţie pentru studiile copilului tău, în 18 ani ai putea avea în cont 129.600 de lei , adică 27 de mii de euro. Orban s-a plâns de mai multe ori că nu are bani pentru alocaţii, impactul financiar este de 7 miliiarde de lei.

„Este un proiect în care nu sunt prevăzute sursele de finanţare, cum sunt multe alte proiecte care au fost adoptate de Parlament fără punctul de vedere al Guvernului şi fără o încercare de colaborare. Vom stabili un grafic de creştere progresivă, astfel încât, să reuşim creşterea cum a fost votată în Parlament, dar nu din primul moment,” a declarat Ludovic Orban.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici