Ce mai este „special” la operaţia militară a Rusiei din Ucraina? / Generalul-maior (rez.) Allen Batschelet, la conferinţa New Strategy Center: Nu cred că Rusia are capacitatea de a începe o nouă luptă acum

  • Generalul-maior (rez.) Batschelet crede că Rusia nu mai poate iniţiat acum un atac asupra ţărilor baltice sau asupra Poloniei
  • Batschelet a subliniat că NATO trebuie să reconsolideze descurajarea care, în privinţa Rusiei, a eşuat
  • Analistul Justin Crump susţine că militarii ruşi din Ucraina reuşesc să rezolve problemele de logistică
11133 afișări
Imaginea articolului Ce mai este „special” la operaţia militară a Rusiei din Ucraina? / Generalul-maior (rez.) Allen Batschelet, la conferinţa New Strategy Center: Nu cred că Rusia are capacitatea de a începe o nouă luptă acum
Generalul-maior (rez.) Allen Batschelet, fost Comandant al Corpului V al Forţelor Terestre ale SUA în Europa, fost Comandant al Comandamentului de Recrutare al Armatei, USAREC, co-fondator şi CEO al Horizon Strategies, SUA, a declarat, în cadrul conferinţei New Strategy Center ”War in Ukraine. Russian Aggression on the Doorstep of the Eastern Flank of NATO”, sesiunea a doua, numită „A Month since the Russian Invasion of Ukraine. A Military Assessment”, din 24 martie, că ruşii nu mai pot începe un alt atac asupra asupra statelor baltice sau a Poloniei. 

Cum poate fi descurajat Putin

Despre posibilitatea şi capacitatea Rusiei de a ameninţa statele baltice şi Polonia, generalul-maior (rez.) Allen Batschelet, a declarat: „Nu cred că Rusia are capacitatea de a începe o nouă luptă acum. Dacă ar merge în Polonia sau o altă ţară membră NATO, ar fi diferit. (...) Cu siguranţă descurajarea (n.r. a Rusiei din partea NATO) a eşuat. Trebuie să restabilim descurajarea din punct geostrategic, indiferent de ceea ce se va întâmpla la nivel tactic, să încercăm să menţinem suveranitatea Ucrainei. Obiectivul geopolitic este, bineînţeles, crearea unei descurajări  credibile astfel încât Putin să nu îndrăznească să vrea să meargă mai departe, profitând de ceea ce el crede că a fost un succes. Nu cred că astfel de iniţiative sunt posibile (n.r. atacarea statelor baltice, a Poloniei). Nu cred că au capacitatea. Ar fi o greşeală strategică uriaşă, care ar avea consecinţe inimaginabile pentru Rusia.”

Ruşii tac şi fac. Invadatorii au încă destule resurse

Capabilităţile logistice ale Rusiei în războiul din Ucraina au cântărit destul de mult în primele săptămâni ale războiului, încetinind înaintarea trupelor ruseşti spre capitala Kiev.
 
Astfel, întrebaţi în cadrul conferinţei dacă se observă îmbunătăţiri de partea rusească a acestor elemente de logistică, Justin Crump, analist în domeniul intelligence şi cel militar, fondator şi CEO al Sibylline, Marea Britanie, a subliniat că: „Am văzut câteva îmbunătăţiri pentru că, în fiecare săptămână, ni s-a spus că ruşii nu mai au combustibil, mâncare, însă, cu toate acestea, reuşesc să meargă mai departe. Cu siguranţă s-au chinuit cu câteva săptămâni în urmă, însă cred că, după prima sau a doua săptămână, directorul de planificare al statului major – care i-a coordonat şi în Siria – s-a implicat în această problemă. Evident, este ceva ce trebuia să se întâmple înainte de conflict, nu în mijlocul acestuia. (...) Am început să vedem (...) capabilităţi antidronă, prioritizarea reaprovizionării de muniţie, artilerie”
 
„Ceea ce am văzut până acum, însă, nu este suficient şi cred că indiferent de eforturile lor nu pot aproviziona trei războaie separate, care se desfăşoară în acelaşi timp, dar în care luptele sunt independente. Cineva trebuie să le spună: opriţi-vă, faceţi tot ce puteţi să vă apăraţi artileria, reduceţi numărul şi distrageţi atenţia ucrainenilor (...),  şi luptaţi la nord de Doneţk şi sud de Harkov, pentru a putea susţine că aţi distrus armata ucraineană şi că v-aţi îndeplinit misiunea. Acest lucru s-ar putea întâmpla în următoarele săptămâni. Trebuie să prioritizeze aprovizionarea (n.r. cu echipamente)”, a mai spus Crump.
 
New Strategy Center a organizat joi, 24 martie, o nouă dezbatere dedicată războiului din Ucraina, la o lună de la debutul invaziei ruse. „A Month since the Russian Invasion of Ukraine. A Military Assessment” a beneficiat de contribuţia Gl. mr. (rez.) Allen Batschelet, fost Comandant al Corpului V al Forţelor Terestre ale SUA în Europa, fost Comandant al Comandamentului de Recrutare al Armatei, USAREC, co-fondator şi CEO al Horizon Strategies, SUA şi Justin Crump, analist în domeniul intelligence şi cel militar, fondator şi CEO al Sibylline, Marea Britanie. Discuţia a fost moderată de George Scutaru, CEO al New Strategy Center.
 
Participanţii au făcut o evaluare a primelor patru săptămâni de război dintr-o perspectivă militară, analizând obiectivele iniţiale şi direcţiile de acţiune actuale ale Federaţiei Ruse, cât şi reacţia forţelor ucrainene. De asemenea, discuţia a avut în vedere şi o perspectivă de viitor, în special în ceea ce priveşte capacitatea Rusiei de a-şi atinge obiectivele în Ucraina în contextul actual. În cadrul discuţiei s-a subliniat importanţa strategică a portului Odesa, cel mai mare port al Ucrainei la Marea Neagră, şi impactul unei eventuale cuceriri a oraşului de către forţele ruse, inclusiv în ceea ce priveşte regiunea separatistă Transnistria şi posibilul acces al Rusiei la gurile Dunării.
 
New Strategy Center organizează seria de evenimente ”War in Ukraine. Russian Aggression on the Doorstep of the Eastern Flank of NATO”, având ca temă agresiunea rusă împotriva Ucrainei. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici