Ce răspunde Barna, întrebat dacă ar fi comunicat în locul lui Voiculescu subraportările deceselor

Dan Barna spune că declaraţiile despre raportarea incorectă a morţilor COVID-19 făcute de Vlad Voiculescu nu erau „neapărat necesare”.

1668 afișări
Imaginea articolului Ce răspunde Barna, întrebat dacă ar fi comunicat în locul lui Voiculescu subraportările deceselor

Sursa foto: Mediafaxfoto

Jurnalistul Digi24 i-a dezvăluit lui Dan Barna că, într-o emisiune ce va fi difuzată sâmbătă, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a fost întrebat dacă şefii USR PLUS ştiau despre intenţia lui Vlad Voiculescu de a anunţa faptul că a început o investigaţie legată de raportarea incorectă a morţilor COVID-19, iar Ghinea a spus că da, fără să dezvăluie conţinutul discuţiilor şi nici concluziile.

„Evident că am avut o discuţie, cum e şi firesc. La fel de evident, cum probabil intuiţi, nu voi detalia ce s-a discutat în seara respectivă”, a spus Barna.

Întrebat dacă, personal, ar fi comunicat public informaţia, aşa cum a făcut-o Vlad Voiculescu, Barna a spus: „din punctul meu de vedere, care se menţine şi în prezent, o analiză tehnică pe nişte discrepanţe de date între două baze de date este o chestiune care trebuie verificată. În momentul în care avem nişte concluzii, am identificat problema de metodologie, atunci are rost să faci o comunicare. Până atunci însă e ca şi cum ai lucra la o problemă de matematică şi eşti în plină rezolvare”.

Cât timp nu există rezultatul verificării, informaţia nu aduce altceva decât rumoare, spune vicepremierul: „şi eu consider că nu era neapărat necesară acea comunicare”.

Vlad Voiculescu, ex-ministrul Sănătăţii, reclama diferenţe „fundamentale” între raportare şi datele reale privind decesele COVID, spunând că diferenţa între datele raportate poate fi „de ordinul miilor”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici