Ce spune Călin Popescu Tăriceanu despre neregulile peştelui de import: Problema dublului standard nu derivă din UE

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, întrebat despre neregulile descoperite de ANPC la peştele de import în hupermarketurile din Bucureşti, că problema dublului standard nu derivă din UE. El a precizat că problema ar fi existat şi dacă România nu era membră a Uniunii.

163 afișări
Imaginea articolului Ce spune Călin Popescu Tăriceanu despre neregulile peştelui de import: Problema dublului standard nu derivă din UE

Ce spune Călin Popescu Tăriceanu despre neregulile peştelui de import: Problema dublului standard nu derivă din UE

„Problema dublului standard poate să existe şi dacă România nu era membră în UE. Fiind membri în UE problema nu dispare. Ştim că problema dublului standard nu e una inventată de noi, este în dezbatere şi se încearcă faptul ca firmele să nu mai practice acest dublu standard. Că e vorba de medicamente, detergenţi. Soţia mea mi-a spus că detergenţii pe care i-a cumpărat în străinătate sunt mai buni decât cei de la noi. Grave mi se par dublurile standarde în privinţa produselor alimentare cu care ne hrănim noi, copiii noştri. Deci problema nu derivă din UE. Datorită problemei pieţei, multe firme au intrat pe piaţă şi unele firme româneşti nu au existat”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, vineri, la România TV.

Chestionat dacă poate fi protejată populaţia în faţa acestei probleme, preşedintele ALDE a răspuns: „Bineînţeles. La acest capitol până să intervină UE cu o legislaţie, poate să intervină protecţia consumatorului pe aceste chestiuni. Nu trebuie să aşteptăm să fie votată o legislaţie în Parlamentul European”.

Reacţia liderului ALDE vine după ce Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a descoperit mari nereguli la peştele de import, în hypermarket-urile din zona Bucureşti-Ilfov, după ce au efectuat o serie de acţiuni de verificare urmărind recepţionarea, depozitarea, procesarea şi comercializarea mărfii.

Mari nereguli găsite la peştele de import, în hypermarket-urile din zona Bucureşti-Ilfov, într-o singură zi de controale efectuate de ANPC.

Într-o singură zi au fost controlaţi 11 operatori economici şi au fost aplicate 10 amenzi contravenţionale în valoare de 200.000 lei şi un avertisment. Urmare a deficienţelor constatate, a fost oprită definitiv de la comercializare cantitatea de 1,6 tone de peşte şi produse din peşte, în valoare de 40.000 lei.

Un proiect de lege iniţiat de Liviu Dragnea prevede sancţionarea celor care vând produse sau servicii „falsificate supuse dublului standard” cu amendă de maxim 4% din cifra de afaceri. În caz de abatere repetată se suspendă autorizaţia de funcţionare a comerciantului pe 6 luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici