Ce spune Călin Popescu Tăriceanu despre propunerea lui Dan Nica pentru funcţia de comisar european

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, referitor la propunerea lui Dan Nica pentru funcţia de comisar european, că Viorica Dăncilă pare că nu înţelege faptul că „nu te poţi pune cu Parlamentul European”. Liderul ALDE a precizat că nu poţi nominaliza pe cineva care are vulnerabilităţi.

276 afișări
Imaginea articolului Ce spune Călin Popescu Tăriceanu despre propunerea lui Dan Nica pentru funcţia de comisar european

Ce spune Călin Popescu Tăriceanu despre propunerea lui Dan Nica pentru funcţia de comisar european

„Cred că e rezultatul unei lipse de experienţă şi de tact. În momentul în care vezi că e deja un Parlament care este iritat. Constat cu mâhnire că se aplică dubla măsură. Adică acel candidat francez, candidatul belgian, pe care îl cunosc personal, dar sigur nu cunosc detaliile lui politice, acum a fost acuzat de afaceri de corupţie. Nu suntem Belgia, nici Franţa şi ca atare trebuie să fii mai atent cu propunerile pe care le faci. Mi-e teamă să nu se întâmple şi în cazul lui Dan Nica”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, miercuri seara, la Digi 24.

Liderul ALDE a mai spus că propunerea unei persoane cu „vulnerabilităţi” se va răsfrânge asupra ţării noastre.

„Dăncilă pare că nu înţelege lucrul acesta. Nu te poţi pune cu Parlamentul European. Nu trebuie avize, nici de la preşedinte. Consultări da, poate să se consulte cu preşedintele. Sigur că nu o împiedică nimeni să spună – vreau să îl numesc pe cutare, poţi să îmi oferi un sprijin? Dar nu are o obligaţie legală. Dar trebuia să consulte Parlamentul. Putea să mă consulte şi pe mine câdn eram în coaliţie. Dar nu a făcut-o. E o greşeală de apreciere care se răsfrânge asupra României. Sigur ce pui? Un om care are o experienţă bună, este cunoscut. Evident nu poţi să te duci cu cineva care are vulnerabilităţile pe care le-am văzut”, a conchis Tăriceanu.

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a anunţat, marţi, după şedinţa Comitetului Executiv, că Dan Nica rămâne propunerea pentru funcţia de comisar european, iar dacă se cere, social-democraţii au şi o propunere de rezervă, o femeie, respectiv pe Gabriela Ciot.

Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a Parlamentului European a decis, luni, prin vot, că Rovana Plumb şi Laszlo Trocsanyi nu sunt apţi pentru funcţia de comisar european. Comisia a trimis o scrisoare cãtre preşedintele PE.

Taguri:
tăriceanu,
comisar,
nica

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici