Cepoi: Nu plec, nu vreau să fac jocul nimănui, dacă premierul îmi cere, îmi dau demisia

Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a declarat marţi că dacă premierul îi cere demisia, va respecta această solicitare, altfel nu va pleca de la conducerea ministerului, pentru că nu vrea să facă jocul nimănui, precizând că ANI îi aduce acuzaţii grave şi suspectează că astfel "deserveşte pe cineva".

293 afișări
Imaginea articolului Cepoi: Nu plec, nu vreau să fac jocul nimănui, dacă premierul îmi cere, îmi dau demisia

Cepoi: Nu plec, nu vreau să fac jocul nimănui, dacă premierul îmi cere, îmi dau demisia (Imagine: Silviu Matei / MediafaxFoto)

"Dacă premierul îmi va cere să-mi dau demisia, atunci sigur voi respecta această solicitare, dacă nu, eu nu voi pleca, nu vreau să fac jocul nimănui. Nu voi da satisfacţie nimănui", a spus ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, într-o declaraţie de presă făcută la sediul Ministerului Sănătăţii.

Vasile Cepoi a mai spus că în urmă cu două săptămâni s-a încercat crearea unui curent de opinie privind schimbarea lui din funcţia de ministru al Sănătăţii.

"Dacă în urmă cu două săptămâni au încercat să creeze un curent de opinie că aş fi schimbat şi poate m-aş fi gândit dacă să rămân sau să plec, acum sunt hotărât să rămân şi să-mi finalizeze proiectul asumat", a precizat ministrul Sănătăţii.

El a spus că Agenţia Naţională de Integritate nu i-a trimis nici măcar raportul în legătură cu investigaţiile făcute în cazul său, în schimb a fost pedepsit "avant la lettre".

"Nu am primit nici măcar un raport de la ANI şi am fost pedepsit avant la lettre. Mi-a fost afectat ce aveam mai bun, respectiv imaginea. Acum două săptămâni se vehicula ideea că aş fi fost schimbat. Acum, ANI îmi aduce acuzaţii grave. Suspectez şi eu, sunt indicii că ANI deserveşte pe cineva", a mai spus Cepoi.

Întrebat în ce a constat cursul pe care l-a ţinut în cadrul "Calitate şi performanţă în sistemul sănătăţii publice din România", ministrul Sănătăţii a spus că a fost vorba despre un curs prin care pregătea spitalele în vederea acreditării şi pentru managementul calităţii serviciilor medicale.

"Am ţinut un curs în calitate de lector în cadrul unui proiect, chiar dacă eram directorul Direcţiei de Sănătate judeţene Iaşi. Înainte, însă, am citit legea şi m-am sfătuit cu juriştii, care mi-au spus că nu este ilegal ceea ce fac şi nici nu este conflict de interese. Am ţinut un curs despre pregătirea spitalelor în vederea acreditării şi managementul calităţii serviciilor medicale", a explicat ministrul Sănătăţii.

Vasile Cepoi a precizat că atunci când a fost la ANI, nu i s-a adus la cunoştinţă "acea înşiruire de nereguli la care se face referire în comunicatul de marţi".

Ministrul a ţinut să mai precizeze că sumele încasate în calitate de lector în cadrul proiectului sunt legale.

Anterior, ministrul Sănătăţii a declarat pentru MEDIAFAX că atitudinea ANI este neetică şi că îşi rezervă dreptul de a acţiona instituţia în instanţă pentru afectarea imaginii sale publice.

"Eu, înainte de a intra în proiect, am consultat legea şi juriştii. Aceştia mi-au spus că nu este conflict de interese, fapt care s-a dovedit prin faptul că organismele care se ocupă de implementarea proiectului nu mi-au sesizat nicio neregulă", a declarat pentru MEDIAFAX ministrul Sănătăţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici