SE CER MĂSURI MAI DURE DUPĂ ATACUL RUSIEI. Nicoleta Pauliuc, preşedintele Comisiei de Apărare din Senat: „Ce face acum Putin este inacceptabil! Un comportament care nu-şi are locul într-o lume guvernată de respectarea legii internaţionale”

  • Nicoleta Pauliuc: „Ceea ce vedem noi acum este un război între două sisteme de valori: un sistem autocrat şi o ţară care îşi doreşte o altă linie, o altă politică externă”
  • Nicoleta Pauliuc: „Războiul nejustificat pornit de Rusia în Ucraina, zic eu că trebuie să aibă parte de o reacţie dură şi unitară din partea tuturor statelor”
  • Nicoleta Pauliuc: „Dacă România este, iată, străjerul Flancului Estic al UE, al NATO şi apară securitatea acestor ţări, este oportunitatea ca România să spună că este pregătită să intre şi în Schengen”
322 afișări
Imaginea articolului SE CER MĂSURI MAI DURE DUPĂ ATACUL RUSIEI. Nicoleta Pauliuc, preşedintele Comisiei de Apărare din Senat: „Ce face acum Putin este inacceptabil! Un comportament care nu-şi are locul într-o lume guvernată de respectarea legii internaţionale”

Nicoleta Pauliuc, preşedintele Comisiei de Apărare din Senat, a criticat decizia lui Vladimir Putin de a invada Ucraina, susţinând faptul că este o luptă între două sisteme cu valori diferite.
Aceasta a devoalat că aşteaptă ca NATO, UE şi alte state să ia decizii dure şi unitare împotriva Rusiei.

„Cei 40, 40 şi ceva de milioane de cetăţeni ucraineni sunt acum obligaţi să trăiască ceea ce au trăit bunicii noştri acum 80 de ani. Este inadmisibil pentru că ceea ce vedem noi acum este un război între două sisteme de valori. Un sistem de valori autocrat şi o ţară care îşi doreşte o altă linie, o altă politică externă.

Războiul nejustificat pornit de Rusia în Ucraina, zic eu că trebuie să aibă parte de o reacţie dură şi unitară din partea tuturor statelor. Şi aici vorbim despre UE şi NATO, dar şi celelelte state. Ce face acum Vladimir Putin este inacceptabil. Este un comportament care nu-şi are locul într-o lume guvernată de respectarea legii internaţionale.

În aceste zile, de fapt şi astăzi, sunt la Paris unde are loc o conferinţă internaţională a statelor membre a UE, unde participă preşedinţii Comisiilor de apărare. Discutăm noua Cartă de Apărare a UE, busola strategică, noua linie de securitate europeană. Dacă noi până acum discutam cât de important este ca tratatele internaţionale să fie respectate şi ne aşteptam ca prin diplomaţie liderul Federaţiei Ruse să respecte aceste tratate, ne dăm seama că acest comportament al lui trebuie condamnat. Nu numai prin măsurile care s-au luat. Eu cred că trebuie măsuri mult mai ferme.”

Preşedintele Comisiei de Apărare din Senat consideră că, dincolo de criza în care se află o lume întreagă, poate fi şi un moment oportun pentru ca România să arate că este pregătită să intre, într-un final, în Schengen.

„Este o criză şi din această criză şi România trebuie să câştige. Este poate oportunitatea pe care o avem ca noi, parlamentarii, diplomaţii noştri, în discuţiile pe care le avem cu colegii noştri din UE să impunem pe agenda europeană tema intrării României în Schengen.

Dacă suntem pregătiţi, dacă România este, iată, străjerul Flancului Estic al UE, al NATO şi apară securitatea acestor ţări, este cred eu oportunitatea ca România să spună că este pregătită să intre şi în Schengen”, conchide Nicoleta Pauliuc, preşedintele Comisiei de Apărare din Senat, într-o intervenţie la Aleph News.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici