Cererea de înregistrare a mărcii "Mişcarea Populară" se află în faza examinării de fond

Cererea de înregistrare a mărcii "Mişcarea Populară" se găseşte în prezent în faza "examinării de fond", urmând ca într-un viitor apropiat să fie finalizată printr-o decizie a OSIM, precizează purtătorul de cuvânt al Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci, Ovidiu Dinescu.

278 afișări
Imaginea articolului Cererea de înregistrare a mărcii "Mişcarea Populară" se află în faza examinării de fond

Fiica preşedintelui, Ioana Băsescu (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Conform unui comunicat semnat de Ovidiu Dinescu, remis vineri agenţiei MEDIAFAX, "dintr-o regretabilă eroare umană pe baza de date mărci a OSIM au apărut pentru o scurtă perioadă informaţii eronate cu privire la cererea de înregistrare a mărcii Mişcarea Populară, informaţii care ulterior au fost corectate".

"Dorim să informăm opinia publică că cererea de înregistrare marcă menţionată anterior se găseşte în prezent în faza examinării de fond, urmând ca într-un viitor apropiat să fie finalizată printr-o decizie a OSIM. Ne exprimăm regretul asupra acestui incident şi, cu atât mai mult, asupra speculaţiilor greu de calificat făcute de unele publicaţii", se mai arată în comunicat.

Precizarea OSIM vine după ce în presă au apărut informaţii conform cărora, potrivit site-ului OSIM, la starea legală a mărcii "Mişcarea Populară" joi era menţionat "ARP total/total refusal provisionally" (aviz de refuz provizoriu total). De asemenea, la capitolul "data acordare", se menţiona "nu există informaţii sau nu este cazul".

Fiica cea mare a şefului statului, Ioana Băsescu, a depus, în 11 aprilie, la OSIM o cerere de înregistrare a mărcii "Mişcarea Populară", domeniile asociate fiind educaţie, instruire, divertisment, servicii ştiinţifice şi tehnologice, crearea calculatoarelor, servicii juridice, personale şi sociale.

În ultima perioadă se vorbeşte tot mai insistent în mediul politic despre înfiinţarea în jurul PDL a unei mişcări de centru-dreapta cel mai probabil sub titulatura "Mişcarea Populară". De altfel, realizarea acesteia este susţinută tot mai ferm şi prin declaraţii oficiale de către numeroşi lideri PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici