Cererea de înregistrare a Partidului Liberal Reformator, depusă la Tribunalul Bucureşti

Cererea de înregistrare a Partidului Liberal Reformator (PLR) a fost depusă joi la Tribunalul Bucureşti, care urmează să stabilească data la care va fi judecată.

446 afișări
Imaginea articolului Cererea de înregistrare a Partidului Liberal Reformator, depusă la Tribunalul Bucureşti

Cererea de înregistrare a Partidului Liberal Reformator, depusă la Tribunalul Bucureşti (Imagine:Shutterstock)

Solicitarea de înregistrare a Partidului Liberal Reformator a fost depusă la instanţă de secretarul general al PLR, Daniel Chiţoiu.

Acesta a arătat că speră ca partidul să se înregistreze până la începutul campaniei prezidenţiale, pentru ca Tăriceanu să poată candida din partea PLR.

Chiţoiu a precizat că preşedintele PLR, Călin Popescu Tăriceanu, nu poate candida la prezidenţiale din partea altui partid politic, ceea ce înseamnă că trebuie să apeleze la o soluţie de rezervă, cum ar fi candidatura ca independent.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost ales, în 2 august, în funcţia de preşedinte al Partidului Liberal Reformator, el spunând, în faţa delegaţilor veniţi la Congres, că acest vot îi dă speranţa şi încrederea că va ajunge şi preşedintele României.

Potrivit legii, pentru înregistrarea unui partid politic se depun la Tribunalul Bucureşti: cererea de înregistrare, semnată de conducătorul organului executiv al partidului politic şi de cel puţin trei membri fondatori, care vor fi citaţi în instanţă, statutul şi programul partidului, actul de constituire, împreună cu lista semnăturilor de susţinere a membrilor fondatori, o declaraţie privitoare la sediu şi la patrimoniu, precum şi dovada deschiderii contului bancar.

Tribunalul Bucureşti examinează cererea de înregistrare a partidului politic în sedinţă publică, cu participarea unui reprezentant al Ministerului Public.

Împotriva deciziei Tribunalului poate fi făcut apel, la Curtea de Apel Bucureşti, în termen de cinci zile de la comunicare. Curtea de Apel Bucureşti va examina apelul în şedinţă publică, în termen de cel mult 15 zile de la înregistrarea acestuia. Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă.

Partidul politic dobândeşte personalitate juridică de la data rămânerii definitive a hotărârii instanţei privind admiterea cererii de înregistrare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici