Cererea de revocare a lui Geoană de la şefia Senatului a fost depusă

PDL a depus, joi, cererea de revocare a lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului, a declarat, pentru MEDIAFAX, liderul grupului, Constantin Igaş, care a precizat că solicitarea este semnată de 57 de senatori, majoritatea fiind de la PDL, dar şi şapte independenţi şi doi ai UDMR.

22 afișări
Imaginea articolului Cererea de revocare a lui Geoană de la şefia Senatului a fost depusă

Cererea de revocare a lui Geoană de la şefia Senatului a fost depusă (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Cei şapte senatori independenţi care au semnat cererea sunt: Liviu Câmpanu, Corneliu Grosu, Ovidius Mărcuţianu, Laurenţiu Chirvăsuţă, Cezar Măgureanu, Vasile Nedelcu şi Sorin Chivu, iar din partea UDMR au semnat Albert Almos şi Gyerko Laszlo.

Senatorul PDL Iulian Urban a declarat că numărul mic de semnături din partea grupului parlamentar al UDMR se explică prin faptul că cei mai mulţi dintre senatori au plecat încă de miercuri în teritoriu.

Iulian Urban a declarat că cererea PDL a fost depusă la ora 12.00, neputând fi aşteptaţi şi ceilalți colegi care sunt deja plecaţi în teritoriu.

"Chiar vă invităm ca pe restul senatorilor de la UDMR sau de la independenţi - şi avem şi noi trei senatori care nu au semnat - să îi sunaţi şi să vedeţi că susţin această solicitare, însă pur şi simplu au plecat în teritoriu şi nu au putut să se întoarcă până astăzi la 12.00, când noi ne-am angajat să o depunem", a spus senatorul PDL.

Urban a mai declarat că de la PSD nu a semnat deocamdată nimeni, însă stenograma şedinţei lucrărilor Senatului din 10 martie va demonstra dinamica votului care se va da.

"Noi bănuim că există (senatori PSD care susţin demersul PDL de revocare din funcție a lui Mircea Geoană, n.r.). De exemplu, există independenţi, cum este domnul Cristian Diaconescu, care pur şi simplu nu a apucat să vină să semneze. Există aceşti social-democtraţi, dar ei au spus că preferă să se exprime prin vot, în plenul Senatului, atunci când stenograma va arăta modul în care ei privesc această problemă", a menţionat el.

Liderul grupului PDL din Senat, Traian Constantin Igaş, a anunţat, miercuri, în plenul Senatului, că în urma refuzului de a supune la vot cererea independenţilor privind locurile în comisii, PDL va iniţia procedura de suspendare a lui Mircea Geoană (PSD) din funcţia de preşedinte al Senatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici