Cererea privind încuviinţarea arestării senatorului Cătălin Voicu, trimisă Comisiei juridice

Biroul Permanent al Senatului a decis, marţi, să trimită Comisiei juridice solicitarea privind încuviinţarea arestării preventive a senatorului PSD Cătălin Voicu.

28 afișări
Imaginea articolului Cererea privind încuviinţarea arestării senatorului Cătălin Voicu, trimisă Comisiei juridice

Senatorul Cătălin Voicu (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Comisia juridică a Senatului va trebui ca în termen de trei zile să dea un aviz în ceea ce priveşte cererea referitoare la încuviinţarea arestării senatorului Cătălin Voicu, a declarat chestorul Senatului, Ioan Chelaru.

Senatorul PSD a menţionat că procedura se va desfăşura cu celeritate, aşa cum prevăd Legea privind statutul parlamentarilor şi Regulamentul.

Potrivit lui Chelaru, referatul prin care se cere încuviinţarea arestării lui Cătălin Voicu va fi transmisă Comisiei juridice împreună cu cele unsprezece volume care sunt parte componentă a dosarului.

Ioan Chelaru a precizat că această comisie se va pronunţa asupra cererii în termen de trei zile şi va înainta în acest sens un raport Biroului permanent.

"S-au luat toate măsurile procedurale ca această procedură regulamentară să se desfăşoare cu maximă celeritate, pentru ca să nu mai existe dubii asupra împrejurării că organul legislativ încetineşte efectuarea actelor de justiţie", a subliniat chestorul Senatului.

Două cutii de documente au fost aduse, în 10 martie, de la Ministerul Justiţiei la Senat, împreună cu cererea de încuviinţare a arestării preventive a senatorului PSD Cătălin Voicu, cercetat de procurorii DNA pentru trafic de influenţă şi fals în înscrisuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici