Cernea a venit cu prietena la Parlament: O întreb pe Ioana dacă vrea să fie partenera mea civilă

Deputatul Remus Cernea a anunţat luni, înaintea unei dezbateri despre drepturile comunităţii LGBT, că va forma un cuplu oficializat cu prietena sa, Ioana Stăniloiu, după ce va fi adoptată legea parteneriatului civil.

3174 afișări
Imaginea articolului Cernea a venit cu prietena la Parlament: O întreb pe Ioana dacă vrea să fie partenera mea civilă

Cernea a venit cu prietena la Parlament: O întreb pe Ioana dacă vrea să fie partenera mea civilă (Octav Ganea / Mediafax Foto)

"Am fost întrebat de multe ori ce orientare sexuală am, s-au făcut şi glume şi ironii pe seama acestui lucru, întotdeauna le-am zâmbit tuturor şi le-am întors şi celălalt obraz. Astăzi, însă, împreună cu partenera mea de viaţă vrem să facem un anunţ şi vrem să ne asumăm împreună această luptă pentru recunoaşterea parteneriatului civil. De aceea, o întreb pe Ioana dacă vrea să fie partenera mea civilă", a spus Cernea luni la Palatul Parlamentului.

Cei doi au anunţat că vor forma un cuplu oficializat după ce va fi adoptată legea parteneriatului civil. De asemenea, Remus Cernea a precizat că în România trăiesc în jur de 800.000 de persoane în uniuni civile nerecunscute.

"Parteneriatul civil este un contract pe care două persoane, în baza afecţiunii reciproce, a respectului reciproc îl pot încheia la un notar şi în baza acestui contract pot beneficia de o sumă de drepturi, precum cel de a lăsa moştenire, cel de a fi consideraţi aparţinători în cazul în care unul dintre cei doi are o problemă de sănătate, dreptul de a contracta un credit", a spus deputatul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici