Cernea: Voi vota împotriva lui Băsescu, cei care m-au votat să aleagă după propria conştiinţă

Fostul candidat la Preşedinţie Remus Cernea, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că va vota, în turul doi, "împotriva" lui Traian Băsescu, el subliniind că este necesar ca preşedintele să fie schimbat democratic, prin vot, având în vedere că a avut un mandatul "eşuat".

26 afișări
Imaginea articolului Cernea: Voi vota împotriva lui Băsescu, cei care m-au votat să aleagă după propria conştiinţă

Cernea: Voi vota împotriva lui Băsescu, cei care m-au votat să aleagă după propria conştiinţă (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

El a adăugat că face apel la cei care l-au votat în primul tur întâi să voteze pe 6 decembrie după propria conştiinţă.

Cernea a precizat că cele 60.000 de voturi pe care le-a obţinut în turul întâi au reprezentat voturi "curate", "de conştiinţă" şi, ca atare, acestea nu au cum să fie tranzacţionate.

Cernea a ţinut să îşi exprime, totodată, şi părerea despre votul din turul secund, precizând că aceasta nu obligă pe nimeni să procedeze sau să voteze similar.

El a arătat că în 2004 l-a votat pe Traian Băsescu pentru că s-a temut de pericolul reprezentat de Adrian Năstase şi PSD, care devenise un partid stat şi a adăugat că nu a votat niciodată cu PSD.

Cu toate acestea, Cernea a criticat dur mandatul preşedintelui Traian Băsescu, despre care a afirmat că a reprezentat un "imens eşec".

Cerna a mai spus că reacţia lui Băsescu la filmul care îl prezintă lovind un copil, dincolo de veridicitatea acestuia, redă mentalitatea sa, care este una nedemocratică şi violentă.

"Voi vota împotriva lui Traian Băsescu. Un vot împotriva lui Traian Băsescu este un vot responsabil", a subliniat Cernea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici