CEx al PSD. Dăncilă: Vom discuta luni şi despre numirile pentru vicepremieri. Voi vorbi şi cu Iohannis, după CEx

Viorica Dăncilă a anunţat că la CEx al PSD de luni vor fi făcute propuneri şi pentru funcţiile de vicepremieri conduse interimar de Ana Birchall şi Eugen Teodorovici. Premierul a precizat că după Comitetul Executiv al partidului va avea o discuţie şi cu preşedintele Klaus Iohannis.

109 afișări
Imaginea articolului CEx al PSD. Dăncilă: Vom discuta luni şi despre numirile pentru vicepremieri. Voi vorbi şi cu Iohannis, după CEx

„Categoric da. Dacă vom hotărî să facem această remaniere. Mai mult decât atât, ştiţi foarte bine că avem două portofolii de vicepremier, pe care le avem cu interimat, şi trebuie să facem numiri şi pe acele două portofolii. Da, vom face mâine şi pe aceste portofolii. Pe parteneriate strategice deja cele 45 de zile se apropie de final”, a declarat Viorica Dăncilă, duminică la Alexandria, întrebată dacă va discuta cu Klaus Iohannis după CEx de luni.

Preşedintele PSD a adăugat că a vorbit deja cu şeful statului şi l-a anunţat că intenţionează să facă o remaniere guvernamentală, însă nu a discutat despre numele sau portofoliile vizate.

„Am discutat cu preşedintele României doar referitor la aspectul unei remanieri. Am spus că vreau să fac remaniere. Nu am vorbit despre portofolii şi persoane şi cred că nici nu este cazul. Trebuie să vorbesc cu preşedintele după ce înlocuiesc o persoană cu alta să spun pe cine am remaniat şi care este ministerul”, a explicat Dăncilă.

Chestionată dacă Guvernul va rămâne în aceeaşi formulă, cu 27 de ministere, şeful Executivului a spus că este o variantă luată în calcul, însă această restructurare făcută prin Legislativ, din următoarea sesiune parlamentară trebuie să fie bine fundamentată.

„Pentru a schimba structura Guvernului trebuie să avem vot în Parlament. Dacă vom face o restructurare, avem în calcul şi acest lucru, trebuie ca ea să fie făcută pe obiective foarte precise, să vedem care sunt avantajele acestei restructurări, cum putem să o facem. Nu să venim, cum au făcut alte partide, să restructurăm la 15-17, dar fără nimic, fără să venim cu o notă de fundamentare a acestei decizii. Vrem să fundamentăm foarte bine decizia pe care o luăm”, a conchis Viorica Dăncilă.

Pe 11 iunie, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a ministrului Justiţiei Ana Birchall în funcţia de vicepremier interimar pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României.

De asemenea, şeful statului a luat act, pe 3 iulie, de demisia lui Viorel Ştefan din funcţia de vicepremier şi a semnat decretul prin care l-a numit interimar în funcţie pe Eugen Teodorovici.

CEx al PSD va avea loc luni, la Parlament, de la ora 12.00. Printre temele de discuţie ale social-democraţilor se află remanierea guvernamentală, vizate fiind opt ministere, printre care se numără şi unele de la ALDE.

Taguri:
dăncilă,
cex,
iohannis

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici