CEx la PSD | Decizii privind organizarea alegerilor în filiale. Anunţul lui Dăncilă

Comitetul Executiv s-a reunit, vineri, la sediul PSD, iar subiectele de discuţie vor viza fixarea datei alegerilor pentru organizaţia de femei a partidului, precum şi conferinţele judeţene pentru alegerile din alte filiale social-democrate.

996 afișări
Imaginea articolului CEx la PSD | Decizii privind organizarea alegerilor în filiale. Anunţul lui Dăncilă

CEx PSD, vineri, pentru stabilirea organizării alegerilor pentru şefia organizaţiei de femei a PSD

„Avem un CEx în care vom discuta despre proiectele Organizaţiei de femei, despre conferinţa pe care vrem s-o organizăm, bineînţeles, cu aprobarea Comitetului PSD”, a afirmat Viorica Dăncilă, întrebată ce subiecte vor fi abordate în Comitetul Executiv de vineri al PSD.

Ea a adăugat că este posibil ca alegerile pentru organizaţia de femei a PSD ar putea avea loc la începutul anului viitor.

„Vom stabili împreună cu conducerea, cu preşedintele interimar, vom stabili în CEx, vom vedea, cred că la începutul anului următor”, a explicat Dăncilă.

Fostul lider al PSD a mai spus că discută des cu Marcel Ciolacu, inclusiv joi au avut o discuţie despre strategia PSD faţă de măsurile Guvernului Orban.

„Sigur, vorbesc foarte des cu domnul Ciolacu, este normal, suntem în aceeaşi echipă, trebuie să avem un dialog permanent, şi ieri am discutat. Despre priorităţile PSD, despre modul în care ne implicăm fiecare dintre noi, despre echipa PSD, despre măsurile pe care trebuie să le luăm şi despre ceea ce face actualul Guvern”, a completat Viorica Dăncilă.

Întrebată dacă Marcel Ciolacu o susţine pentru a deveni preşedintele deplin al organizaţiei de femei, Dăncilă a răspuns: „susţinerea trebuie să vină din partea conducerii, dar ştiţi foarte bine că este un vot din partea colegelor mele, din echipa femeilor social-democrate”.

Chestionată despre nemulţumirile unor colege social-democrate din organizaţia de femei referitoare la decizia CEx prin care a fost numită interimar la şefia filialei, şi nu prin alegeri interne, Viorica Dăncilă e precizat că asta prevede statutul partidului.

„Aşa este statutul. Interimatul este votat în cadrul Comitetului Executiv Naţional şi nu cred că sunt multe colege, fiindcă am avut o relaţia foarte bună cu ele, am fost preşedintele care a susţinut cele mai multe femei în funcţie de conducere”, a subliniat fostul premier.

Aceasta a mai spus „din păcate”, relaţia între ea şi Carmen Dan este una „mai rece”.

„Din păcate este o relaţie mai rece, dar acest lucru îl vom lămuri în interiorul partidului”, a conchis Dăncilă.

Viorica Dăncilă a devenit preşedinte interimar al organizaţiei de femei PSD, după ce şi-a dat demisionat de la conducerea partidului, din cauza pierderii alegerilor prezidenţiale. Pentru a deveni preşedinte cu atribuţii depline al filialei este necesară organizarea unei conferinţe de alegeri.

Secretarul general interimar al PSD Paul Stănescu a afirmat că până în februarie 2020, când este programat Congresul PSD, şi în teritoriu trebuie organizate alegeri, pentru stabilirea conducerii fiecărei organizaţii judeţene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici