CEx la PSD | Este oficial: Ana Birchall şi Cozmin Guşă, excluşi din partid, alături de cei care au votat Guvernul Orban / Fostul ministru al Justiţiei: Plec cu conştiinţa curată / Primarul Bacăului: Adevărul deranjează foarte mult

Comitetul Executiv al PSD s-a reunit, marţi, la sediul partidului din Kiseleff. Ana Birchall şi Cozmin Guşă au fost excluşi din partid, iar Dăncilă a spus că nu se pune problema să se retragă din cursa prezidenţială, în urma dezbaterilor aprinse din şedinţă.

10567 afișări
Imaginea articolului CEx la PSD | Este oficial: Ana Birchall şi Cozmin Guşă, excluşi din partid, alături de cei care au votat Guvernul Orban / Fostul ministru al Justiţiei: Plec cu conştiinţa curată / Primarul Bacăului: Adevărul deranjează foarte mult

CEx la PSD | Este oficial: Ana Birchall şi Cozmin Guşă, excluşi din partid, alături de cei care au votat Guvernul Orban / Fostul ministru al Justiţiei: Plec cu conştiinţa curată / Primarul Bacăului: Adevărul deranjează foarte mult

ORA 20.42Ana Birchall spune că a fost exclusă din PSD fără să se poată apăra: Plec cu conştiinţa curată

Fostul ministru al Justiţiei, Ana Birchall, spune că a fost exclusă din PSD fără să fie invitată la şedinţa CExN pentru a auzi „capetele de acuzare” şi să poată răspunde, dar afirmă că pleacă din partid, după 19 ani, „cu conştiinţa curată”.

Citeşte continuarea...

ORA 20.39 Reacţia primarul Bacăului, Cosmin Necula, după ce a fost exclus din PSD: Adevărul deranjează foarte mult

Cosmin Necula, primarul Bacăului, exclus marţi seară din PSD, crede că adevărul deranjează foarte mult atât conducerea locală, cât şi cea centrală a PSD. Înainte să fie exclus, el a spus marţi, pe Facebook, că în campanie multor PSD-işti „le-a fost ruşine să tragă pentru Dăncilă”.

Citeşte continuarea...

ORA 20.03 Viorica Dăncilă, despre retragerea din cursa pentru prezidenţiale: Nici nu se pune problema

Candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, Viorica Dăncilă, a anunţat, marţi, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CEx) PSD, că nici nu se pune problema retragerii din cursa pentru turul II.

Citeşte continuarea...

ORA 19.55 Viorica Dăncilă, ironică după CEx: Da, m-a şi alergat Manda pe aici pe coridor / Manda: E cancan

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a recunoscut, marţi, că au fost discuţii aprinse în şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CEx) PSD, ironizând informaţiile potrivit cărora ar fi fost jignită de către Claudiu Manda.

Citeşte continuarea...

ORA 19.41 Dăncilă anunţă oficial: S-a luat decizia de excludere a Anei Bichall şi a lui Cozmin Guşă

Preşedintele PSD Viorica Dăncilă a anunţat, după şedinţa CEx a PSD, că membrii comitetului au luat decizia de a-i exclude pe Cozmin Guşă, Ana Birchall şi pe toţi cei care au votat pentru Guvernul Orban.

Citeşte continuarea...

ORA 19.31 Cozmin Guşă a fost exclus din PSD, la scurt timp după ce s-a reînscris în partid

Cozmin Guşă, acţionar al postului Realitatea şi cel care s-a reînscris în PSD la finele lunii octombrie 2019, a fost exclus, marţi, din formaţiunea politică, în urma unei decizii luate în şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CEX) PSD, au declarat pentru MEDIAFAX surse politice.

Citeşte continuarea...

ORA 19.16 Ana Birchall, fost ministru al Justiţiei, a fost exclusă din PSD

Membrii CEx al PSD au decis, marţi seară, să o excludă pe Ana Birchall, fost ministru al Justiţiei, au declarat surse social-democrate pentru MEDIAFAX. Liderul PSD Bihor, Ioan Mang, afirmase că Birchall ”a făcut suficient de mult rău prin atitudinile pe care le-a avut faţă de deciziile partidului”.

Citeşte continuarea...

ORA 18.53 Zetea: A existat o dispută între Dăncilă şi Manda. Olguţa Vasilescu rămâne şef de campanie

Vicepreşedintele PSD Gabriel Zetea a declarat, marţi, că a existat o dispută între Viorica Dăncilă şi Claudiu Manda, fiind vorba despre o interpretare diferită a unui discurs al Claudiu Manda în Dolj. El a precizat că Lia Olguţa Vasilescu rămâne şef al campaniei candidatului PSD la prezidenţiale.

”Sunt discuţii mai aprinse în cadrul Comitetului Executiv, dar toate acestea au un efect mobilizator, până la urmă. (...) Au existat discuţii, controverse, dar aceste lucruri sunt normale. Asta nu înseamnă că ne certăm între noi. A existat o dispotă între cei doi (Viorica Dăncilă şi Claudiu Manda - n.r.), nu poate fi ascuns acest lucru. Eu cred că e o interpretare diferită a discursului lui Claudiu Manda în Dolj. El a încercat să-şi mobilezeze în felul lui, mai vehement, cu anumite tipuri de cuvinte, propiul lui electorat. Lucrul acesta nu i-a căzut bine doamnei preşedinte, dar asta nu înseamnă că în Dolj Claudiu Manda nu şi-a condus bine organizaţia. E unul dintre cei mai fervenţi susţinători ai candidaturii”, a declarat la Antena3 vicepreşedintele PSD Gabriel Zetea.

El a mai spus că Lia Olguţa Vasilescu rămâne şef al campaniei candidatului PSD la prezidenţiale.

”Olguţa Vasilescu este extrem de apreciată în interiorul partidului şi a organizaţiilor judeţene. Olguţa a prezentat până la urmă lucrurile pe care le-a făcut şi a spus că, sigur, e dispusă, dacă există cineva mai bună, să facă un pas în spate. Dar în momentul acela toţi au intervenit şi ea a spus că rămâne evident”, a adăugat Zetea.

ORA 18.11 Dăncilă îi reproşează Olguţei Vasilescu vorbele lui Manda, care ar fi spus că nu vrea să facă campanie electorală pentru „o proastă” / Reacţia fostului ministru al Muncii

Viorica Dăncilă i-a reproşat Liei Olguţa Vasilescu ceea ce ar fi spus soţul acesteia, eurodeputatul Claudiu Manda, că nu vrea să facă campanie electorală pentru „o proastă”, au declarat surse din partid pentru MEDIAFAX.

Citeşte continuarea...

ORA 18.00 Liderul PSD Bihor, despre excluderea Anei Birchall din partid: A făcut suficient de mult rău

Preşedintele PSD Bihor Ioan Mang, a declarat, marţi, că unii membri din organizaţie cer excluderea fostului ministru al Justiţiei Ana Birchall pentru că nu a respectat priorităţile guvernării PSD.

"Mi-au cerut mai mulţi colegi să discutăm despre doamna Birchall. A făcut suficient de mult rău prin atitudinile pe care le-a avut faţă de deciziile partidului. (...) Dacă oameni din Bihor, din organizaţia mea, mi-au cerut pe WhatsApp să luăm atitudine, să o dăm afară, înseamnă că au ei motivele lor", a afirmat Ioan Mang, marţi, înaintea CEx al PSD.

Mang a precizat că "toată lumea" îşi doreşte păstrarea Secţiei de Investigaţie a Infracţiunilor din Justiţie, în ciuda faptului că Ana Birchall a dorit desfiinţarea acesteia.

"Toată lumea doreşte păstrarea Secţiei speciale. Nu numai PSD, şi UDMR, şi magistraţii. E un lucru firesc. Nu cred că există nimeni deasupra legilor", a explicat liderul PSD Bihor.

Ioan Mang este sigur că Ana Birchall a primit o listă de priorităţi, un "to do list" în acest sens din afara Guvernului Dăncilă: "Nu am dovezi dar sunt sigur".

Viorica Dăncilă a anunţat pe 5 noiembrie că un CEx al PSD ar putea avea loc în această săptămână pentru a discuta despre o posibilă excludere a Anei Birchall din partid, având în vedere că a avut o altă linie decât cea a partidului cât a fost ministru al Justiţiei.

ORA 17.24 Valeca, despre excluderi din PSD: Cred că după turul doi trebuie să discutăm acest lucru

Preşedintele PSD Argeş Şerban Valeca a declarat, marţi, înaintea şedinţei Comitetului Executiv al PSD, că discuţiile despre posibile excluderi din partid a şefilor de organizaţii care au obţinut rezultate slabe la prezidenţiale ar trebui să aibă loc după al doilea tur de scrutin.

"Eu cred că după turul doi trebuie să discutăm acest lucru. Deocamdată cred că trebuie să-i învăţăm şi pe ei ce am făcut noi sau să recunoască ei, cei care au făcut o analiză corectă, vezi ce ai făcut, greşelile sau ce nu ai făcut şi trebuia să faci. După turul doi să avem o analiză", a afirmat, la intrarea în sediul PSD, vicepreşedintele Senatului Şerban Valeca, întrebat dacă ar trebui excluşi preşedinţii de organizaţii judeţene care nu şi-au atins obiectivul la prezidenţiale.

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a anunţat că nu va vota nicio excludere din partid, la CEx al PSD de marţi. La rândul său, Paul Stănescu, liderul PSD Olt, a afirmat că nici el nu va fi de acord cu vreo excludere.

Comitetul Executiv al PSD se reuneşte, marţi, după-amiaza, la sediul partidului din Kiseleff. Va fi făcută o analiză a scorului pe filiale la prezidenţiale. Viorica Dăncilă a afirmat că aşteaptă explicaţii de la liderii judeţeni în legătură cu scorurile obţinute la alegeri.

Preşedintele executiv al PSD Eugen Teodorovici a afirmat, luni seară la o discuţie informală a conducerii partidului, că nu exclude schimbarea unor lideri de organizaţii.

Ştirea iniţială:

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a anunţat că nu va vota nicio excludere din partid, la CEx al PSD de marţi. La rândul său, Paul Stănescu, liderul PSD Olt, a afirmat că nici el nu va fi de acord cu vreo excludere.

„Eu nu o să votez nicio excludere, a declarat Marcel Ciolacu, înaintea Comitetului Executiv al PSD de marţi.

„Nici eu. Nicio excludere”, a adăugat Paul Stănescu, care a intrat imediat după preşedintele Camerei Deputaţilor în sediul PSD din Kiseleff.

Comitetul Executiv al PSD se reuneşte, marţi, după-amiaza, la sediul partidului din Kiseleff. Va fi făcută o analiză a scorului pe filiale la prezidenţiale. Viorica Dăncilă a afirmat că aşteată explicaţii de la liderii judeţeni în legătură cu scorurile obţinute la alegeri.

Preşedintele executiv al PSD Eugen Teodorovici a afirmat, luni seară la o discuţie informală a conducerii partidului, că nu exclude schimbarea unor lideri de organizaţii.

CEx PSD se va reuni marţi. Discuţii despre excluderea Anei Birchall din partid

Comitetul Executiv al PSD se va reuni, marţi după-amiază, cel mai probabil la sediul din Kisellef, unde social-democraţii vor lua în discuţie strategia de campanie şi excluderea fostului ministru al Justiţiei Ana Birchall, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.

Conducerea PSD va analiza rezultatul obţinut de Viorica Dăncilă la primul tur al alegerilor prezidenţiale, potrivit surselor. De asemenea, echipa de campanie a social-democraţilor se va întruni miercuri în şedinţă pentru a discuta despre strategia electorală a Vioricăi Dăncilă dinaintea celui de-al doilea tur al prezidenţialelor.

Sursele au precizat pentru MEDIAFAX că liderul PSD se va deplasa în ţară şi în diaspora în perioada de campanie electorală dinaintea celui de-al doilea tur de scrutin, care va avea loc pe 24 noiembrie.

Klaus Iohannis, susţinut de PNL, şi preşedintele PSD Viorica Dăncilă sunt cei doi candidaţi de la alegerile prezidenţiale care au intrat în cel de-al doilea tur de scrutin.

Biroul Electoral Central a anunţat, luni, primele rezultate oficiale, după numărarea voturilor 95,89% din secţiile de votare, potrivit cărora Klaus Iohannis a obţinut 36,91% din voturi, în timp ce Viorica Dăncilă 23,45%. Dan Barna se situează pe locul al treilea, cu 14,19% din voturi.

Viorica Dăncilă a anunţat pe 5 noiembrie că un CEx al PSD ar putea avea loc în această săptămână pentru a discuta despre o posibilă excludere a Anei Birchall din partid, având în vedere că a avut o altă linie decât cea a partidului cât a fost ministru al Justiţiei.

Taguri:
ciolacu,
stănescu,
psd

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici