CExN al PSD: Codrin Ştefănescu a propus SANCŢIONAREA Gabrielei Firea

Noul secretar general al PSD, Codrin Ştefănescu, a propus luni, în şedinţa CExN care se desfăşoară la Parlament, să se voteze aplicarea unor sancţiuni politice pentru primarul Capitalei, Gabriela Firea, au spus pentru MEDIAFAX surse din partid.

1779 afișări
Imaginea articolului CExN al PSD: Codrin Ştefănescu a propus SANCŢIONAREA Gabrielei Firea

CExN al PSD: Codrin Ştefănescu a propus sancţionarea Gabrielei Firea - surse

Potrivit surselor citate, secretarul general al PSD a propus ca în CExN să se voteze schimbarea Gabrielei Firea din fruntea organizaţiei judeţene PSD Ilfov.

De asemenea, Codrin Ştefănescu a propus şi un vot pentru schimbarea lui Firea din funcţia de vicepreşedinte naţional al partidului.

Discuţiile din CExN vin după ce Gabriela Firea a demisionat, înaintea şedinţei, din funcţia de preşedinte interimar PSD Bucureşti, spunând că şi statutul ar trebui amendat deoarece nu este normal ca un interimat să fie asigurat timp de doi ani.

De asemenea, primarul Capitalei i-a dat preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, trei foi scrise de mână în care îşi anunţă demisia şi îşi motivează gestul prin faptul că formaţiunea a abandonat proiectele mari ale Capitalei, cum ar fi Centura ocolitoare, metroul sau ELCEN.

"Consider că programul politic şi administrativ, cu sprijinul căruia atât eu, cât şi PSD, am câştigat alegerile locale din Bucureşti în anul 2016, a fost abandonat. O serie de autorităţi centrale au blocat sau întârziat proiectele mari ale Capitalei: Centura ocolitoare, ELCEN, metrou”, a scris aceasta.

Firea a declarat, duminică seara, că nu ştie dacă va fi sancţionată în şedinţa CExN, dar că o eventuală pierdere a funcţiilor în partid nu o va afecta politic, ci doar uman. „Prezenţa mea în BPN şi CEx nu au adus nimic bun bucureştenilor”, a spus aceasta.

Ea a adăugat că nu vrea să fie exclusă din partid.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici