CExN al PSD, la care urmează să se discute demisia lui Dragnea, convocat miercuri

Social-democraţii urmează să se reunească, miercuri după-amiază, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al partidului, la care urmează să fie discutată şi demisia preşedintelui executiv al PSD, Liviu Dragnea.

226 afișări
Imaginea articolului CExN al PSD, la care urmează să se discute demisia lui Dragnea, convocat miercuri

Liviu Dragnea (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Potrivit unui anunţ de presă difuzat de PSD, Comitetul Executiv Naţional urmează să se reunească miercuri, de la ora 17.00, la sediul central al partidului.

Miercuri, liderul PSD, premierul Victor Ponta, confirma că şedinţa Comitetului Executiv al PSD în care va fi discutată demisia preşedintelui executiv, Liviu Dragnea, urma să aibă loc în cursul acestei săptămâni.

El preciza că Dragnea şi-a înregistrat demisia la PSD.

"Omul a spus de la început că-şi dă demisia şi s-a ţinut de cuvânt, absolut normal. În rest, sunt absolut convins că această echipă Ponta-Dragnea, care a câştigat bătălii, a mai şi pierdut, o s-o ducem în continuare şi PSD, anul viitor, va câştiga alegerile locale şi parlamentare", afirma Ponta.

Liviu Dragnea declara, la rândul său, miercuri, că îşi menţine decizia de a renunţa la funcţia de preşedinte executiv al PSD, ca urmare a deciziei instanţei de a-l condamna în dosarul "Referendumul", urmând să îşi înregistreze în acea zi demisia la partid, astfel încât să devină efectivă, iar conducerea partidului va stabili modul în care mai poate ajuta formaţiunea social-democrată.

Şedinţa Comitetului Executiv al PSD fusese programată iniţial pentru miercuri ora 16.00 în vederea unei discuţii privind retragerea funcţiei de preşedinte executiv pentru Liviu Dragnea.

Amânarea a fost decisă cu argumentul că tot miercuri, la ora 16.30, era organizată la Palatul Cotroceni ceremonia de depunere a jurământului de către noul ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Luni, 18 mai, în şedinţa Biroului Permanent Naţional, Dragnea şi-a depus mandatul de preşedinte executiv, dar vicepreşedinţii PSD nu au acceptat retragerea din funcţie a acestuia, liderul PSD, Victor Ponta, anunţând că pentru miercuri, ora 16.00, a fost programată o şedinţă a Comitetului Executiv, la care participă mai mulţi membri PSD, în care să fie luată o decizie.

Atât Ponta, cât şi alţi lideri PSD au arătat însă că Rezoluţia conform căreia persoanele cu probleme în justiţie trebuie să îşi piardă funcţia politică nu ar trebui să i se aplice lui Dragnea, deoarece vizează doar cazuri de corupţie, iar în cazul acestuia nu ar fi fost comisă o astfel de faptă.

Liviu Dragnea a anunţat, în 15 mai, că a demisionat din postul de ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, iar în şedinţa Biroului Permanent al PSD îşi va depune mandatul de preşedinte executiv al partidului, ca urmare a deciziei instanţei de a-l condamna în dosarul "Referendumul".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici