Cezar Preda: Cred că nu se decide nimic la Snagov, e o întâlnire formală, nu mai aştept nimic

Vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat, sâmbătă, că el crede că nu se va decide nimic la reuniunea de la Snagov, arătând că doar el şi ceilalţi parlamentari PDL loiali sunt pe lista ruşinii, nu Emil Boc, Adriean Videanu sau Sebastian Vlădescu.

27 afișări
Imaginea articolului Cezar Preda: Cred că nu se decide nimic la Snagov, e o întâlnire formală, nu mai aştept nimic

Cezar Preda: Cred că nu se decide nimic la Snagov, e o întâlnire formală, nu mai aştept nimic (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

"Eu cred că nu se decide nimic. Est o întâlnire formală ca toate întâlnirile în acest format. Nu l-am văzut pe lista ruşinii nici pe Emil Boc, nici pe Adriean Videanu, nici pe Sebastian Vlădescu. M-am văzut pe mine şi pe ceilalţi parlamentari care loiali au votat împotriva moţiunii de cenzură", a precizat pentru MEDIAFAX, Cezar Preda, referindu-se la lista ruşinii, realizată de PSD, cu parlamentarii care au votat împotriva moţiunii de cenzură a social-democraţilor.

El a spus că nu parlamentarii PDL iau deciziile, nu au fost înrebaţi niciodată şi nu vor fi întrebaţi.

"Eu am văzut că nu mai este responsabilitatea nimănui tăierea pensiilor şi salariilor, ci numai a parlamentarilor PDL. Nu sunt de acord să-mi asum acest lucru şi alţii să ia deciziile. Nu mai aştept nimic, eu sunt pe lista ruşinii, eu am figura mea cu votul meu şi alţii care trebuiau să ia aceste decizii acum cinci luni nu au nicio responsabilitate. Nu vor face nimic nici de acum înainte", a adăugat Cezar Preda.

Vicepreşedintele PDL Valeriu Stoica a declarat, la Vaslui, că la sfârşitul acestei săptămâni se va decide în partid soarta actualului Guvern, după ce în interiorul PDL s-au format două tabere, una care susţine ideea remanierii imediate şi una care doreşte să acorde Executivului şase luni de graţie. Susţinător al ideii de a lăsa actualul Guvern în funcţie pentru a încerca să pună în aplicare programul de austeritate, Stoica a spus că există un echilibru între cele două tabere din interiorul PDL şi, de aceea, nu se poate spune cine va avea câştig de cauză.

Premierul Emil Boc se va întâlni, duminică, la ora 19.00, la Snagov, cu parlamentarii partidului, preşedinţii organizaţiilor judeţene şi europarlamentarii pentru a discuta despre măsurile guvernamentale pentru perioada următoare şi situaţia partidului, la întâlnire fiind aşteptat să participe şi preşedintele Traian Băsescu.

O întâlnire similară a avut loc şi în urmă cu două săptămâni. Potrivit unor surse, la acea întâlnire, preşedintele Traian Băsescu le-a spus parlamentarilor PDL că premierul Emil Boc a "fost sabotat de propriul Cabinet" şi că PDL "este în pericol de pesedizare".

Numele mai multor miniştri au fost vehiculate pentru o posibilă remaniere, printre acestea fiind Sebastian Vlădescu, Daniel Funeriu, Mihai Şeitan şi Mihail Dumitru, dar şi numele lui Radu Berceanu sau Vasile Blaga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici