Cezar Preda: Curtea Constituţională a confirmat luni tentativa de lovitură de stat prin atacul la instituţii

Prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat, marţi, că decizia CC privind neconstituţionalitatea restrângerii atribuţiilor sale a confirmat "tentativa de lovitură de stat" a USL, iar astfel Curtea nu a putut judeca asupra schimbării preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului.

979 afișări
Imaginea articolului Cezar Preda: Curtea Constituţională a confirmat luni tentativa de lovitură de stat prin atacul la instituţii

Cezar Preda (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

"Curtea Constituţională a confirmat ieri tentativa de lovitură de stat prin atacul la instituţiile de stat regizat şi pus în aplicare de USL. Prin decizia de ieri, Curtea Constituţională a stabilit că majoritatea parlamentară USL şi guvernul Ponta au încercat printr-un proiect de lege să restrângă ilegal atribuţiile Curţii Constituţionale. Victor Ponta încearcă să acopere acest adevăr cu minciună şi mesaje de propagandă", a afirmat Cezar Preda, la o conferinţă de presă.

Preda a spus că decizia Curţii privind neconstituţionalitatea reducerii atribuţiilor sale va intra în vigoare îndată ce va fi publicată în Monitorul Oficial şi a arătat că în "planul" USL subordonarea Monitorului Oficial a fost un element cheie pentru că "guvernul Ponta s-a asigurat că publică când vrea şi ce vrea".

PDL consideră că această decizie a Curţii Constituţionale trebuie publicată imediat în Monitorul Oficial, iar primul ministru Victor Ponta trebuie să retragă imediat ordonanţa de urgenţă prin care limitează atribuţiile Curţii întrucât aceasta are acelaşi conţinut cu legea care a fost declarată neconstituţională.

Potrivit lui Cezar Preda, Curtea Constituţională a decis că nu poate judeca asupra schimbării preşedinţilor celor două Camere tocmai pentru că atribuţiile sale au fost restrânse de lege.

"Curtea Constituţională a decis că nu poate judeca asupra îndepărtării celor doi preşedinţi ai Camerelor. Curtea Constituţională nu a decis că schimbările celor doi preşedinţi sunt constituţionale. (...) După publicare (în Monitorul Oficial - n.r.) este posibil a fi atacată această hotărâre a Parlamentului şi judecată pe fond de către CC", a adăugat Cezar Preda.

Întrebat dacă după publicarea în Monitorul Oficial a deciziei Curţii privind neconstituţionalitatea restrângerii atribuţiilor sale PDL va contesta din nou la Curte schimbarea preşedinţilor celor două Camere, Cezar Preda a răspuns: "Va fi o decizie politică".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici