Cezar Preda: Dacă Băsescu va hotărî să-l schimbe pe Boc şi să pună tehnocrat, nu mai ripostez

Vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat, la Europa FM, că, dacă preşedintele Traian Băsescu va hotărî să îl schimbe pe Emil Boc din funcţia de prim-ministru şi să pună un tehnocrat, el nu va mai riposta.

22 afișări
Imaginea articolului Cezar Preda: Dacă Băsescu va hotărî să-l schimbe pe Boc şi să pună tehnocrat, nu mai ripostez

Cezar Preda: Dacă Băsescu va hotărî să-l schimbe pe Boc şi să pună tehnocrat, nu mai ripostez (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

"Suntem în opoziţie în Senat, dacă nu suntem în stare să ne trecem actele normative!", a spus Cezar Preda la Europa FM.

El a precizat că democrat-liberalii ştiau de acum o lună de la şeful statului că ţi "paşte" pierderea majorităţii în primul rând în Senat, dacă nu revin la o seriozitate maximă în a trata programul şi actele normative care sunt supuse plenului.

"Dacă preşedintele va hotărî să schimbe primul ministru şi să pună un tehnocrat, n-am să mai ripostez. Nu pot să-i spun că eu îl vreau pe Emil Boc, când, cu Emil Boc, nu sunt în stare să strâng majoritatea în Senat. Trebuie să tac din gură şi să-mi văd de treaba mea", a mai declarat Cezar Preda.

"Cum poţi să spui unui partid să te urmeze când ei nu te mai ascultă? Toţi senatorii care au lipsit sunt mari fani ai lui Emil Boc. Păi noi suntem oameni serioşi? Pe cine vrem să păcălim?", a mai spus el.

Vicepreşedintele PDL a susţinut că sunt democrat-liberali care cred că trebuie să stea declarativ pe lângă Emil Boc, eventual, dacă poate, să le rezolve anumite chestiuni personale, dar când e vorba de soarta ţării şi a bugetului de stat, îşi văd de treburi le lor.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, la Realiatea TV, că, dacă se pierde majoritatea în Parlament, soluţia pe care o va propune clasei politice va fi un premier independent, rămânând de văzut dacă partidele vor accepta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici