Cezar Preda: "Este incredibil ca un flendurici la 30 şi ceva de ani să ajungă viceguvernator al BNR"

Vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat, duminică, la Buzău, că "este incredibil ca un flendurici la 30 şi ceva de ani, fără nici o tangenţă cu Banca Naţională, să ajungă viceguvenator al BNR", transmite corespondentul MEDIAFAX.

59 afișări
Imaginea articolului Cezar Preda: "Este incredibil ca un flendurici la 30 şi ceva de ani să ajungă viceguvernator al BNR"

Cezar Preda: "Este incredibil ca un flendurici la 30 şi ceva de ani să ajungă viceguvernator al BNR" (Imagine: Mediafax Foto/Ciprian Sterian)

El a criticat "comportamentul clasei politice, decredibilizarea clasei politice şi această uşurinţă cu care distrugem tot" şi a dat ca exemplu alegerea noului Consiliu de Administraţie al BNR.

"E incredibil, nimeni nu poate să conceapă că un flendurici la 30 şi ceva de ani, fără nici o tangenţă cu Banca Naţională, să ajungă viceguvenator al BNR. Cine a pomenit aşa ceva? E vorba de ambiţiile fără limită a unor oameni limitaţi, de jocuri de culise, la ei nu contează dacă ai sau nu pregătire, dacă poţi sau nu să faci ceva bine", a spus Preda.

Preda a adăugat însă că astfel de greşeli au fost făcute inclusiv de Partidul Democrat Liberal.

"Şi partidul nostru a făcut astfel de greşeli şi toate partidele au făcut. E ambiţia asta şi dorinţa să fie pe post. Ajungi sa te faci şi de râs. Şi au fost cazuri în care ne-am făcut de râs, şi noi şi alţii", a spus Preda.

Parlamentul a votat, joi, lista celor nouă membri ai Consiliului de Administraţie al BNR, aşa cum a fost propusă de Comisiile de buget-finanţe după audierile celor nominalizaţi de partidele parlamentare.

Cei nouă membri ai CA al BNR învestiţi de Parlament, inclusiv cu funcţiile pe care urmează să le deţină, sunt Mugur Isărescu - preşedinte al CA al BNR şi guvernator al BNR, Florin Georgescu - prim-viceguvernator al BNR, membru al CA, Bogdan Olteanu şi Cristian Popa, viceguvernatori şi membri ai CA al BNR, iar Dinu Marin, Nicolae Dănilă, Virgil Stoenescu, Agnes Nagy şi Napoleon Pop - membri ai CA al BNR.

Omul de afaceri liberal Dinu Patriciu a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că liberalii l-au "trimis" pe Bogdan Olteanu la BNR "ca să scape de el", menţionând că are informaţia de la un lider din BPC şi comentând că "toată lumea" dorea acest lucru şi s-a găsit această soluţie, cinică, în opinia sa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici