Cezar Preda: Nu am să invit pe nimeni la vot pentru că eu nu invit românul ca cineva să-l păcălească

Prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda spune că nu îi poate invita pe români la referendumul din 29 iulie, susţinând că nu îi poate chema pe oameni ca cineva să îi păcălească şi că din acest referendum "cei mai şifonaţi vor ieşi cetăţenii, nu politicienii".

412 afișări
Imaginea articolului Cezar Preda: Nu am să invit pe nimeni la vot pentru că eu nu invit românul ca cineva să-l păcălească

Cezar Preda: Nu am să invit pe nimeni la vot pentru că eu nu invit românul ca cineva să-l păcălească

Cezar Preda a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că va merge la urne în 29 iulie, însă nu poate îndemna pe nimeni să voteze la referendum, pentru că nu ştie ce va urma după acesta.

În plus, el a spus că un referendum trebuie organizat în condiţii excepţionale, precizând că Traian Băsescu "nu a încălcat Constituţia în aşa fel încât să-l cheme poporul la socoteală”.

Prim-vicepreşedintele PDL a precizat, de asemenea, că românii au ajuns să fie bulversaţi de toate dezbaterile din presă astfel că indiferent de pregătirea lor au ajuns să nu mai ştie dacă să meargă la vot la referendum ori să nu voteze.

"Cetăţeanul român e total bulversat de dezbaterile pe televiziuni şi în presă făcute de politicieni, analişti şi jurnalişti. Nu va mai şti dacă să voteze Da sau Nu pentru că nu ştie ce urmează să se întâmple după aceea. Oamenii se întreabă dacă vor fi scumpiri, dacă vor avea cu ce să plătească ratele, dacă îşi vor mai lua pensia. Din acest referendum cei mai şifonaţi vor ieşi cetăţenii, nu politicienii. E o ipocrizie fără margini a celor doi, Ponta şi Antonescu. Eu am fost mereu la vot din 1990, dar acum nu am să invit pe nimeni la vot pentru că eu nu invit romanul ca cineva să-l păcălească. Eu vreau ca Traian Băsescu să-şi termine mandatul şi apoi ne alegem alt preşedinte”, a spus Cezar Preda.

Cezar Preda a adăugat că românii pot fi chemaţi la referendum doar pentru revizuirea Constituţiei sau în cazuri de trădare de ţară sau ruperea ţării: ”La referendum românul nu poate fi chemat decât când îşi schimbă Constitutia sau e trădare de ţară, incapacitate de plată a unei ţări, ruperea unei ţări, motive cu adevărat serioase la care să-i chemi pe oameni, nu să-i chemi când clasa politică nu poate să le rezolve problemele şi să-i faci pe ei responsabili, nu e corect”.

El a mai spus că mai mult ca sigur vor fi tentative de vot multiplu, aşa cum au fost de fiecare dată la consultările populare cu miză, vor fi aduşi oameni cu autocare, microbuze, însă listele suplimentare vor fi verificate în sistemul naţional, iar orice abatere va fi sesizată în timp util.

Cezar Preda a comentat şi declaraţia preşedintelui suspendat Traian Băsescu conform căreia are păreri divergente cu unii lideri ai PDL care consideră că soluţia în privinţa referendumului din 29 iulie este nerealizarea cvorumului, spunând că "drumurile s-au despărţit când Traian Băsescu a ajuns preşedinte al României”.

Drumurile s-au despărţit când Traian Băsescu a ajuns preşedinte al României. Susţinerea pe anumite acţiuni ale lui Traian Băsescu a fost fără ca PDL să aibă vreun moment de ezitare. Nu se exclud însă una pe alta. El are campania sa, PDL nu a luat o decizie în acest sens, eu am spus ce am făcut şi ce voi face eu.. Eu nu pot să spun unui cetăţean să se ducă dacă nu stiu ce îi aşteaptă pe români. Băsescu trebuie să stea preşedinte cinci ani. Nu a încălcat Constituţia în asa fel încât să-l cheme poporul la socoteală. Traian Băsescu ştie politică externă cât nu or să ştie o sută de ani Ponta şi Antonescu dacă mai rămân acolo. Că e mai direct, că e cîteodată foarte abrupt, aşa e, dar românii ştiau pe cine aleg. Dacă acum vor să aleagă adormiţi şi comandaţi, păpuşi....", a adăugat liderul PDL.

Prim-vicepreşedintele PDL Cristian Preda a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că în acest moment există o dezbatere în interiorul partidului, aşa cum există şi în interiorul societăţii, referitoare la tentaţia boicotării referendumului din 29 iulie, dar că PDL nu a luat o decizie.

Menţionând că sunt semnale publice că referendumul nu se înscrie într-o serie de acţiuni democratice, Cristian Preda a precizat că în scurt timp PDL va lua o decizie în legătură cu prezenţa la referendum.

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat, miercuri, la gandul.live, că are păreri divergente cu unii lideri ai PDL care consideră că soluţia în privinţa referendumului din 29 iulie este nerealizarea cvorumului, în timp ce el îi cheamă pe români la vot.

"Sunt lideri PDL care vor să câştig la referendum prin nerealizarea cvorumului. Aici drumurile noastre se despart", a spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici