Cezar Preda: "PNL nu va aduce oameni în stradă. Contramanifestaţiile PSD, o eroare"

Deputatul PNL Cezar Preda a declarat sâmbătă pentru MEDIAFAX că PNL nu va scoate oameni în stradă, afirmând că intenţia PSD de a organiza contramanifestaţii este „o eroare” şi că social-demicraţii nu vor reuşi să aducă nici măcar 10% din ceea ce înseamnă „explozia societăţii civile”.

2088 afișări
Imaginea articolului Cezar Preda: "PNL nu va aduce oameni în stradă. Contramanifestaţiile PSD, o eroare"

Cezar Preda: PNL nu va aduce oameni în stradă. Contramanifestaţiile PSD, o eroare

''PNL nu va aduce oameni în stradă, nu susţine ceea ce strada spune la acest moment, susţine abrogarea OUG şi vrea ca toată lupta politică să se ducă în Parlament. Deci nu va manifesta nici contra manifestaţii, nici în sprijinul manifestanţilor. Aceasta este societatea românească care se manifestă fără politică şi fără politicianism'', a declarat deputatul PNL pentru MEDIAFAX.

Cezar Preda a susţinut că PSD greşeşte dacă organizează contramanifestaţii.

''Ce vrea să facă PSD este o eroare. Nu va reuşi să aducă nici măcar 10% din ceea ce înseamnă explozia societăţii civile şi lucrurile astea vor conta enorm în ceea ce înseamnă viitorul României. România va avea probleme mari dacă PSD nu se concentrează pe guvernare şi se concentrează pe albirea unor lideri politici'', a spus Preda.

Nici un partid nu trebuie să se implice în proteste, a susţinut liberalul.

''PSD gândeşte negativ despre mişcarea din stradă, PNL gândeşte că au dreptate oamenii în stradă, dar asta nu înseamnă că trebuie să îi mobilizăm noi partidele, să îi aducem, să îi intoxicăm cu problemele şi cu dorinţele noastre, cu dorinţa de a obţine beneficiu politic din acest lucru'', a adăugat Preda.

Cezar Preda a respins si acuzaţiile USR, potrivit cărora l-ar fi felicitat, în lift, pe ministrul Justiţiei, Florin Iordache, că nu retrage OUG privind modificarea Codului Penal.

''Eu de când fac politică o asemenea minciună nu am văzut. Eu l-am tratat ironic pe Iordache care a întrebat dacă îl putem lua în lift. I-am spus: <<Mă, da eşt curajos dacă mergi cu prostia asta înainte, în loc să reununţi la ea să o băgaţi în Parlament>>. O minciună. Nu este adversarul meu USR. Nu ştiu de ce fac acest lucru. Cine a cunoaşte pe mine ştie că eu nu fac înţelegeri cu PSD'', a susţinut Preda.

"Pentru a înţelege mai bine cine face (şi cine nu) opoziţie în Parlament, sau măcar cine încearcă, astăzi am urcat în lift însoţit de dl ministru Iordache şi dl PNL-ist Cezar Preda (probabil nu ştiau că sunt deputat USR). Domnul coleg din opoziţie nu a încetat să laude ordonanţele date de dl Iordache, lăudându-i şi tăria de a merge mai departe în adoptarea lor. Mai apoi, în plen, un alt "coleg" de opoziţie, dl deputat Bichinet de la PMP a luat cuvântul şi a cerut să nu mai primească indemnizaţii de cazare cei care au protestat peste noapte în Parlament (deputaţii USR), iar apoi, cu o fină ironie, ne-a recomandat să ne cumpărăm nişte deodorant.... Aceştia sunt colegii de opoziţie... Poate acum înţelege lumea şi mai bine de ce a apărut USR, cine este USR şi de ce este nevoie de USR", a scris pe Facebook deputatul USR Vlad Emanuel Duruş.

Citeşte şi: Protest Copii 4

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici