Cezar Preda: Ponta şi Antonescu au declanşat Jihadul împotriva României democratice

Prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX că Victor Ponta şi Crin Antonescu "au declanşatul Jihadul împotriva României democratice" şi că toate cererile USL privind revocările din funcţie "duc spre dictatură".

1497 afișări
Imaginea articolului Cezar Preda: Ponta şi Antonescu au declanşat Jihadul împotriva României democratice

Victor Ponta şi Crin Antonescu (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Ponta şi Antonescu au declanşat Jihadul împotriva României democratice şi a românilor. După cererile de revocare din funcţie a Avocatului Poporului, a judecătorilor Curţii Constituţionale, a preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor, urmează cererile de revocare a judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, revocarea mandatelor parlamentarilor din opoziţie şi apoi lichidarea intelectualilor şi a presei libere. Toate duc spre dictatura a doi lideri incompetenţi, prinşi la furat şi copiat", a precizat Cezar Preda.

Majoritatea PSD-PNL ia în calcul, în sesiunea extraordinară care începe marţi, să forţeze schimbarea preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, înlocuirea judecătorilor CCR declaraţi incompatibili, revocarea Avocatului Poporului şi iniţierea procedurii suspendării preşedintelui.

Potrivit unor surse parlamentare, demersul parlamentarilor USL ar putea să se desfăşoare în mai multe etape, în cele patru zile de sesiune extraordinară.

"Trebuie să facem tot posibilul pentru a schimba aceste instituţii care lucrează în favoarea preşedintelui", au arătat sursele citate, care au adăugat că, deşi demersul USL este "la limita regulamentelor", este singura şansă pentru deblocarea crizei politice şi a conflictului dintre preşedinte, Guvern şi Parlament.

USL încearcă să convingă parlamentarii UDMR să se alăture acestui demers, dar şi să atragă de partea puterii mai mulţi parlamentari PDL.

Ei mizează pe faptul că propunerile de schimbare din funcţie a preşedinţilor celor două Camere vor putea fi aprobate în Birourile Permanente şi apoi în plen datorită noii configuraţii politice şi a majorităţii pe care USL o are în cele două foruri legislative.

Birourile Permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au decis convocarea marţi, la ora 14.00, a unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru revocarea din funcţie a Avocatului Poporului, la solicitarea USL.

Totodată, USL a depus, marţi, cererile de revocare din funcţie a preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor, a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele Senatului Vasile Blaga, care a anunţat că nu va convoca sesiune extraordinară la Senat pentru revocarea sa.

Luni seară au apărut informaţii referitoare la intenţia USL de a revoca judecătorii Curţii Constituţionale numiţi de Parlament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici