Cezar Preda respinge ideea lui Lăzăroiu ca PDL să formeze alianţă cu PSD dacă USL se va dezbina

Preşedintele PDL Buzău, deputatul Cezar Preda, respinge ideea lansată recent de fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu ca PDL să formeze o alianţă cu PSD în situaţia în care USL se va dezbina.

394 afișări
Imaginea articolului Cezar Preda respinge ideea lui Lăzăroiu ca PDL să formeze alianţă cu PSD dacă USL se va dezbina

Cezar Preda respinge ideea lui Lăzăroiu ca PDL să formeze alianţă cu PSD dacă USL se va dezbina (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Parlamentarul buzoian a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că nu crede în scenariul lansat de Sebastian Lăzăroiu ca la un moment dat PDL să formeze o alianţă cu PSD, în opinia lui Cezar Preda "incompatibilitatea dintre PDL şi PSD fiind majoră".

Liderul democrat-liberal a adăugat că în 2009 atunci când PDL a fost la putere cu PSD formaţiunea democrat-liberală a fost "forţată" să facă această construcţie".

"Domnul Lăzăroiu, intrat în politică de foarte puţin în timp confundă aceste analize, pînă la urmă inofensive, cu analizele politice pertinente. Nu cred în ce spune domnul Lăzăroiu, iar incompatibilitatea noastră cu PSD este majoră. Şi aşa în 2009 ne-au forţat anumiţi lideri de la Bucureşti să facem această înţelegere cu PSD. PDL în fibra lui nu agreează aşa ceva. Nu văd în următoarea perioadă o asemenea construcţie, nu în următorii cinci ani. Se fac aceste afirmaţii pentru a mai slăbi unitatea USL şi din cu totul alte motive, dar nerealiste. Nu cred în asemenea scenarii şi în general nu cred în ce spune domnul Lăzăroiu", a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX liderul PDL Buzău, deputatul Cezar Preda.

Nici deputatul PSD Buzău, Marian Ghiveciu, nu vede viabil scenariul lansat recent de fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu.

"Domnul Lăzăroiu cred că vrea să intimideze un anumit segment al populaţiei spunând că el crede într-o guvernare PSD-PDL, dar având experienţa din 2009, nu cred că vreun membru sau vreun simpatizat PSD va mai fi de acord cu aşa ceva. Ei au încercat prin UNPR să atragă mai mulţi parlamentari şi aici aş vrea să trag un semnal de alarmă pentru parlamentarii UNPR plecaţi de la PSD. Eu sunt pentru plecarea unui parlamentar de la un partid la altul, însă doar dacă el candidează independent", a declarat, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX social-democratul Marian Ghiveciu, preşedinte executiv al PSD Buzău.

Fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a declarat, la RFI, că USL va înregistra o scădere continuă în sondaje şi se va rupe înainte de alegeri, el adăugând că în 2013 la putere va fi o coaliţie PSD-PDL, la care va participa, probabil, UNPR.

Întrebat dacă PDL ar trebui să-şi îndrepte din nou atenţia către liberali, Lăzăroiu a spus, potrivit RFI, că vede mai degrabă o coaliţie cu PSD decât una cu PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici