Cezar Preda: Suntem pregătiţi să votăm din nou Legea pensiilor

Vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat, joi, la Buzău că partidul din care face parte este pregătit, alături de aliaţii din coaliţie, să voteze din nou în Parlament Legea pensiilor.

19 afișări
Imaginea articolului Cezar Preda: Suntem pregătiţi să votăm din nou Legea pensiilor

Cezar Preda: Suntem pregătiţi să votăm din nou Legea pensiilor (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Deputatul Cezar Preda a precizat, într-o conferinţă de presă, că indiferent dacă preşedintele va trimite înapoi în Parlament Legea pensiilor, PDL şi aliaţii vor face în aşa fel încât actul să fie din nou votat, întrucât documentul "aşează sistemul de pensii pe făgaş bun".

Liderul PDL a declarat că indiferent de atitudinea parlamentarilor din partidele care se opun acestei legi, PDL şi aliaţii vor trece la vot, din nou, actul normativ.

"PDL şi aliaţii săi de la guvernare au demonstrat zilele trecute în Parlament că formează o majoritate solidă, nu au am mai putut nici Ponta nici Antonescu să arate la TV poze cu oameni mai puţini şi voturi mai multe. Au fost 170 de oameni în sală care au votat ce trebuia votat. Nu au mai putut să invoce faptul că nu e o majoritatea. Ea există, e solidă şi va susţine orice proiect al Guvernului care contribuie la respectarea angajamentelor şi programului de redresare economică. Ce atiutudine vor lua ei, că fac grevă parlamentară, că vor ţipa la lună, nu ne priveşte. Să vină în Parlament şi să vadă majoritatea solidă care va trece orice proiect vrea Guvernul. Această aclamare cu Legea pensiilor, că Băsescu nu trebuie s-o promulge, e un joc, pentru că legea e constituţională iar şeful statului poate găsi alte motive, dar nu cele invocate de PSD şi PNL. Orice se va decide, suntem pregătiţi să demonstrăm că avem mai mult de 170 de oameni şi să votăm din nou legea", a explicat liderul PDL.

Deputatul de Buzău a mai precizat legea aşează sistemul de pensii pe un făgaş bun şi că motivele invocate de opoziţie pentru că actul să nu fie promulgat de preşedinte sunt ridicole.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că retrimite Parlamentului Legea sistemului unitar de pensii publice, solicitând stabilirea vârstei standard de pensionare la 63 de ani pentru femei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici