Cezar Preda: Tema premierului tehnocrat trebuie abandonată, este falsă şi neproductivă pentru PDL

Vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă la Buzău, că desemnarea unui premier tehnocrat ar însemna "o jignire adusă românilor", apreciind că această temă trebuie abandonată, fiind una "falsă şi neproductivă pentru PDL".

20 afișări
Imaginea articolului Cezar Preda: Tema premierului tehnocrat trebuie abandonată, este falsă şi neproductivă pentru PDL

Cezar Preda: Tema premierului tehnocrat trebuie abandonată, este falsă şi neproductivă pentru PDL (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Preda a spus că PDL are suficiente resurse pentru a nu fi în situaţia de a apela la un premier tehnocrat, adăugând că această temă, de a desemna un prim- ministru care să nu fie implicat politic, trebuie abandonată, iar preocupările politicienilor trebuie să fie altele.

"Zbaterea premier tehnocrat plus Guvern mixt tehnocrat-politicieni este o temă falsă şi neproductivă pentru PDL. Plec de la premiza de la care ar trebui să plece orice parlamentar respectabil: românii sunt oameni inteligenţi. Teoria care spune că recredibilizarea PDL se face pe mâna unor tehnocraţi este o jignire adusă românilor. Nu trebuie să încercam să păcălim românii. Noi am luat decizii , ni le-am asumat, trebuie să primim încrederea sau nu a românilor, nu trebuie să fugi şi să păcăleşti", a declarat Cezar Preda.

El a adăugat că printr-o asemenea construcţie, cu un premier tehnocrat ajutat de alţi tehnocraţi şi de ministri PDL, şi cu Emil Boc trimis la partid, se vrea ca "PDL să nu mai conteze deloc în guvernarea ţării".

Preda a mai spus că trebuie abandonată această dezbatere privind un premier independent, iar subiectele de discuţie ale politicienilor trebuie să fie cu totul altele.

"Eu cred că nu e normal să discutăm asta acum, ci să ne concentrăm pe ce înseamnă credibilitatea PDL, cu lupta anticorupţie, cu cei din interior suspecţi de corupţie şi în cazul cărora trebuie să luăm decizii cât mai repede, trebuie să terminăm lucrările începute, şcolile. Astea sunt lucrurile care ne interesează, nu dezbateri ideologice de recredibilizare prin fugă. Voi susţine acest lucru, e o păcăleală cu premierul tehnocrat", a mai spus Cezar Preda.

Preşedintele Traian Băsescu se întâlneşte, duminică după-amiază, cu conducerea PDL, purtătorul de cuvânt al şefului statului, Valeriu Turcan, precizând că întrunirea va avea ca temă priorităţile guvernamentale.

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat, la Bacău, că liderii filialelor judeţene ale partidului au fost convocaţi, duminică, la Bucureşti , la o întâlnire cu conducerea centrală a PDL. Blaga a declarat că întâlnirea va avea loc la ora 16.00, refuzând să precizeze dacă la aceasta va participa şi preşedintele Traian Băsescu, aşa cum afirmau surse din partid.

La jumătatea lunii februarie, preşedintele Traian Băsescu a avut o serie de întâlniri cu liderii PDL, parlamentarii partidului şi şefii organizaţiilor judeţene, în care s-a discutat despre oportunitatea înlocuirii lui Emil Boc de la conducerea Guvernului. Atunci, conform unor surse din partid şi a unor înregistrări audio difuzate de Antena 3, preşedintele Băsescu a susţinut necesitatea desemnării unui premier tehnocrat, pentru recredibilizarea Guvernului, dar şi a partidului.

Convenţia Naţională pentru alegerea noii conduceri a partidului va avea loc în 14 mai. Alegerile vor fi uninominale atât pentru funcţia de preşedinte, cât şi pentru cele patru de prim-vicepreşedinte, pentru secretarul general şi cei 15 vicepreşedinţi.

Candidaţii la funcţia de preşedinte al partidului trebuie să depună moţiunile cu cel puţin 30 de zile înainte de data Convenţiei Naţionale, însoţite de 35 de semnături. Până acum, a fost vehiculat numele lui Vasile Blaga pentru candidatura la şefia PDL. De asemenea, este aşteptată decizia lui Emil Boc în privinţa candidaturii pentru un nou mandat. Şi Sorin Frunzăverde şi-a anunţat intenţia de a candida. Un alt candidat ar putea fi din grupul Cristian Preda-Monica Macovei-Sever Voinescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici