ChatGPT are rival! Guvernul României l-a angajat pe ION, un consilier cu inteligenţă artificială

În timp ce tot mai mulţi utilizatori români de internet folosesc platforme cu inteligenţă artificială, precum ChatGPT şi Midjourney, Guvernul României vrea să demonstreze că este în pas cu tehnologia. De acum înainte, un consilier virtual pe nume ION va colecta opiniile românilor despre starea naţiunii.

2049 afișări
Imaginea articolului ChatGPT are rival! Guvernul României l-a angajat pe ION, un consilier cu inteligenţă artificială

Nicolae Ciucă, Facebook

"În şedinţa de guvern de azi am marcat o premieră mondială: Guvernul României este primul din lume care are un consilier onorific bazat pe inteligenţă artificială. Se numeşte ION şi va colecta, din spaţiul public, opiniile românilor pe diferite teme de interes general.

În acest mod, guvernul va putea consulta oricând opinia publică, în chestiuni care se discută la nivelul executivului. Proiectul este unul 100% românesc, de la proiectare, până la concepţia software şi construcţia suportului hardware", a transmis premierul Nicolae Ciucă cu ocazia zilei Mărţişorului. 

Potrivit site-ului guvernamental, ION este o iniţiativă tehnologică şi de cercetare dezvoltată pro bono de către experţi în inteligenţa artificială din România, fiind un proiect dezvoltat de HUMANS.AI, în colaborare cu cei mai buni cercetători şi profesori români din domeniu din cadrul Universităţii din Bucureşti, Universităţii Babeş-Bolyai, Universităţii Tehnice din Cluj şi Universităţii Imperial College din Londra. 

ION va reprezenta veriga lipsă a comunicării în timp real dintre cetăţeni şi guvernanţi, un sistem care va folosi inteligenţa artificială pentru a capta rapid şi automat părerile românilor de pretutindeni, pentru a-i ajuta să se facă auziţi.

Fiecare utilizator poate accesa platforma pentru a transmite un mesaj cu ce-l preocupă (starea şcolilor, starea spitalelor, drumurile aglomerate, gunoaiele, poluarea, discriminarea etc.) pentru a transmite mai departe.

De asemenea, utilizatorii de Facebook, Instagram şi Twitter pot da tag cu @noisuntemion. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici