Chelaru: Premierul nu e obligat să motiveze refuzul de a contrasemna decorarea lui Opriş

Vicepreşedinte Senatului Ioan Chelaru (PSD) a declarat, joi, că premierul nu este obligat să motiveze refuzul de a contrasemna decretul de decorare a şefului STS, Marcel Opriş.

150 afișări
Imaginea articolului Chelaru: Premierul nu e obligat să motiveze refuzul de a contrasemna decorarea lui Opriş

Vicepreşedinte Senatului Ioan Chelaru (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Întrebat dacă premierul are obligaţia să îşi motiveze refuzul, Chelaru a răspuns negativ.

"Nu (e obligat să îşi motiveze refuzul - n.r.). Este un atribut al premierului care poate analiza şi prin propria perspectivă şi prin propunerile pe care le fac corpul tehnic, corpul de consilieri să semneze sau nu un asemenea act. Eu rămân la părerea că nu este o chestiune la care poţi obliga un demnitar al statului să facă ceva împotriva voinţei dumnealui", a precizat Chelaru, joi, la Parlament.

Premierul Victor Ponta a afirmat, joi, că va contrasemna decretul de decorare şi pentru şeful STS, Marcel Opriş, în cazul în care Curtea Constituţională va decide în acest sens, arătând însă că decorarea acestuia este o greşeală în condiţiile în care şi-a păstrat şi funcţia după accidentul din Apuseni.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici