Cherecheş: Excluderea mea certifică faptul că PNL preferă să fie o anexă a PSD

Deputatul Cătălin Cherecheş a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că excluderea certifică faptul că PNL preferă să fie o anexă a PSD, menţionând că Antonescu a susţinut ca el să fie dat afară din partid, dar că i-a propus o colaborare, replica acestuia fiind că nu este "o cârpă", ci are demnitate.

20 afișări
Imaginea articolului Cherecheş: Excluderea mea certifică faptul că PNL preferă să fie o anexă a PSD

Cherecheş: Excluderea mea certifică faptul că PNL preferă să fie o anexă a PSD (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Excluderea mea cred că este în momentul acesta o certificare a faptului că PNL doreşte mai mult să fie o anexă a PSD. Eu am dorit, prin demersul meu şi al consilierilor din Baia-Mare, am dorit să aducem un echilibru în zona administraţiei municipiului, grav afectată de condamnarea definitivă şi irevocabilă a primarului liberal de acolo. Faptul că cineva face pe sub masă înţelegeri cu PSD pe mine sau pe colegii mei n-ar trebui să ne onoreze. Eu în continuare voi acţiona ca şi un om al comunităţii, un vector care coagulează nevoile băimărenilor pe care îi reprezint în Parlamentul României", a spus Cherecheş.

El a subliniat că este onorat de aprecierile primite de la Crin Antonescu în şedinţa Delegaţiei Permanente, dar a menţionat că nu este sigur că poate accepta vreo ofertă din partea acestuia având în vedere că a susţinut excluderea sa din partid.

"Pot să spun după şedinţa de astăzi că sunt onorat de aprecierile pe care mi le-a transmis preşedintele Crin Antonescu. Spunea că este într-un fel invidios pe capacitatea de lobby pe care am demonstrat-o în aceste săptămâni şi că ar dori să colaboreze cu mine pe acest subiect, în continuare. Eu sunt în faza în care mă gândesc dacă accept. Deocamdată singurul lucru pe care mi-l doresc e coerenţă în ceea ce înseamnă administraţia municipiului Baia-Mare", a spus Cherecheş.

Întrebat dacă se mai întoarce în PNL, având în vedere că statutul îi permite acest lucru după un termen de un an de zile, Cătălin Cherecheş a precizat că el nu este "o cârpă", ci are demnitate.

"Acuma, eu nu am înţeles următorul lucru. Pe de-o parte preşedintele Crin Antonescu susţinea excluderea, pe de altă parte mă invita să rămân membru al grupului PNL din Cameră. Eu vreau să-i anunţ şi pe colegii mei şi pe preşedintele partidului că eu sunt maramureşaean şi nu sunt cârpă. Noi cei din caea zonă a ţării suntem oameni cu demnitate şi sunt convins că voi face doar ceea ce este în interesul oamenilor care m-au trimis în Parlament", a spus deputatul.

El a mai spus că nu intenţionează să conteste votul de excludere exprimat de liberali în DP.

"M-a întrebat cineva dacă voi contesta această decizie, şi am spus că eu sunt bărbat şi am învăţat următorul lucru că în politică, dar de obicei în viaţă, votul nu e contestă. Eu nu vreau să mă prevalez de tertipuri avocăţeşti să ajung în instanţele de partid ca să contest un anumit gen de vot. Eu sunt un om vertical şi merg înainte în interesul băimărenilor mei", a precizat Cherecheş, evitând să spună dacă va activa în grupul independenţilor şi preferând să spună că el şi-a câştigat mandatul de deputat "fără a avea în spate un vot politic".

Secretarul general al PNL, Radu Stroe, a declarat, sâmbătă, la finalul şedinţei DP, că deputatul Cătălin Cherecheş şi consilierul judeţean Zamfir Ciceu au fost excluşi cu majoritate de voturi pentru actele de indisciplină de la Baia Mare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici