Chiliman: Boc, în loc să facă show pe centură, ar trebui să explice decizia privind disponibilizările

Primarul sectorului 1, liberalul Andrei Chiliman, a declarat, joi, că, în loc să facă show pe centură, premierul Emil Boc ar trebui să le explice oamenilor de ce a decis să-i disponibilizeze în baza unei OU neconstituţionale.

21 afișări
Imaginea articolului Chiliman: Boc, în loc să facă show pe centură, ar trebui să explice decizia privind disponibilizările

Chiliman: Boc, în loc să facă show pe centură, ar trebui să explice decizia privind disponibilizările (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

"Boc, în loc să facă show pe centură, ar trebui să dea socoteală în faţa oamenilor de ce a luat decizia să disponibilizeze, în baza unei ordonanţe neconstituţionale, angajaţi ai Poliţiei comunitare care se ocupau de siguranţa cetăţeanului şi să justifice domnul Boc creşterea infracţionalităţii când concediază forţe de ordine", a declarat Chiliman.

Referindu-se la faptul că Boc a sugerat că persoanele care l-au huiduit în timpul vizitei pe centura de nord a Capitalei ar fi fost trimise de edilul Sectorului 1, Chiliman a aprecizat că "nu este nevoie ca cineva să trimită pe altcineva în stradă ca să huiduiască incompetenţa Guvernului Boc".

Premierul Emil Boc, aflat în inspecţie la centura de nord a Capitalei, a fost oprit de un grup de persoane care l-au huiduit şi i-au cerut demisia, spunându-i că sunt luate de "proşti şi cobai" prin tăierea salariilor şi că de când a preluat mandatul de prim-ministru nu au văzut nimic bun realizat.

Grupul de persoane, care s-au recomandat drept poliţişti comunitari din sectorul 1 şi funcţionari concediaţi din primăriile sectoarelor 1 şi 2, i-au reproşat premierului că a tăiat salariile, a impus taxe şi nu a creat condiţii pentru înfiinţarea locurilor de muncă, dar şi "legăturile puterii cu infractori ca Bercea Mondialul".

Boc a încercat să oprească huiduielile strigându-le "măi fraţilor, măi oameni buni, hai să stăm de vorbă", dar le-a spus în acelaşi timp că nu va opri procesul de reformă şi că toţi trebuie să muncească dacă vor bani.

"Măi băieţi, să ştiţi că dacă v-a pus primarul Chiliman să strigaţi aici, pe mine nu mă speraţi, soluţia e munca. Trebuie să producem ca să mâncăm, asta-i viaţa, degeaba vreţi privilegii şi pensii de lux. La muncă, băi, asta-i soluţia, la muncă, eu am muncit la coasă, am făcut o facultate, nu am stat să fluier. Uite, văd că aveţi muşchi, la muncă, nu la fluierat", le-a spus Boc oamenilor.

El a vrut să plece, dar oamenii l-au oprit strigându-i că nu au terminat ce aveau de spus.

Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constituţională cu privire la OUG 63/2010 care completează Legea 273/2006 privind finanţele publice locale, precum şi stabilirea unor măsuri financiare, AP reclamând contrarietatea dispoziţiilor cu legea fundamentală, în special limitele delegării legislative.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici