Chiuariu: Orice an care trece fără ridicarea MCV este un eşec şi menţine România în inferioritate

Deputatul PNL Tudor Chiuariu, fost ministru al Justiţiei, a declarat, miercuri, că orice an care trece fără ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) este un eşec şi menţine România într-o stare de inferioritate în cadrul Uniunii Europene.

365 afișări
Imaginea articolului Chiuariu: Orice an care trece fără ridicarea MCV este un eşec şi menţine România în inferioritate

Chiuariu: Orice an care trece fără ridicarea MCV este un eşec şi menţine România în inferioritate (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)

"Reprezentanţii Guvernului se vor ascunde în spatele câtorva fraze diplomatice din raport. Adevărul este că raportul constată deficienţe la toate nivelurile de acţiune în reforma justiţiei", a afirmat Chiuariu.

Comisia Europeană a publicat, miercuri, raportul MCV privind progresele înregistrate de justiţia din România.

"Raportul CE anunţă un nou eşec al Guvernului Boc - implementarea noilor coduri. Raportul constată că există întârzieri în adoptarea Codurilor: studiile de impact nu sunt finalizate, s-a făcut prea puţină pregătire profesională cu magistraţii şi lipseşte un plan cuprinzător privind punerea în aplicare a Codurilor", susţine liberalul.

De asemenea, afirmă Chiuariu, raportul Comisiei Europene subliniază că bolile cronice ale sistemului judiciar românesc nu au fost tratate. Astfel, este criticată lipsa de acţiune a Guvernului în privinţa reducerii încărcării disproporţionate a diferitelor instanţe, în privinţa combaterii jurisprudenţei unitare şi a introducerii managerilor de instanţă, a explicat sursa citată.

Alte critici se referă la protejarea cazurilor de corupţie din cadrul PDL - Monica Iacob Ridzi şi Dan Păsat, de către majoritatea parlamentară, a adăugat Tudor Chiuariu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici