Churilin: În condiţii de criză, Rusia nu a scăzut,ci a crescut cheltuielile pentru mame şi pensionari

Ambasadorul rus la Bucureşti a declarat, vineri, că, inclusiv în condiţii de criză, conducerea Rusiei nu a optat pentru reducerea programelor planificate de orientare socială, ci, dimpotrivă, a crescut cheltuielile pentru ajutorarea mamelor şi copiilor, a pensionarilor şi a persoanelor sărace.

56 afișări
Imaginea articolului Churilin: În condiţii de criză, Rusia nu a scăzut,ci a crescut cheltuielile pentru mame şi pensionari

Churilin: În condiţii de criză, Rusia nu a scăzut,ci a crescut cheltuielile pentru mame şi pensionari (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"O sarcină de importanţă primordială o reprezintă convertirea realizărilor economice în programe sociale. Chiar şi în condiţiile crizei, conducerea Rusiei nu a optat pentru reducerea programelor planificate de orientare socială, cum ar fi construcţia de locuinţe, dezvoltarea asistenţei medicale, sprijinul acordat mamelor şi copiilor, personalor sărace, pensionarilor şi altor categorii de cetăţeni. Pentru acestea, cheltuielile chiar au crescut", a spus ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Aleksander Churilin.

El a menţionat că, după o perioadă în care a resimţit dificultăţile actualei crize, Rusia prognozează pentru acest an o creştere a PIB 4,5%. "O încercare pentru noi s-a manifestat criza mondială financiară şi economică, însă, după recesiune, economia ţării renaşte: pentru anul acesta preconizăm o nouă creştere a PIB cu 4,5%", a spus Chiurilin.

Ambasadorul a adăugat că, pentru modernizare, Rusia are nevoie de pace şi stabilitate.

"Pe plan internaţional, Rusia propune o agendă unificatoare şi este gata pentru o cooperare cât mai largă cu partenerii internaţionali. Nu considerăm pe nimeni duşman şi ne construim politica pe baze pragmatice, fără prejudecăţi şi stereotipuri ideologice", a spus Churilin.

"În fine, trebuie să lichidăm şi vestigiile Războiului Rece şi să asigurăm tuturor condiţii egale de securitate", a mai spus el.

Ambasadorul a precizat că Federaţia Rusă acordă o atenţie specială vecinilor din Europa de Est, inclusiv României. "De-a lungul secolelor, între cele două popoare s-au stabilit relaţii bune, multilaterale, ce unesc mentalitatea şi culturile noastre similare, stilul de viaţă, credinţa ortodoxă comună a majorităţii ruşilor şi românilor. Nu putem da uitării victoriile şi pierderile comune. Festivitatea depunerii coroanelor de flori cu ocazia aniversării a 65 de ani de la Ziua Victoriei, în luna mai a acestui an, la cele 43 de cimitire militare ruseşti din România, a arătat că memoria frăţiei de arme ruso-române s-a păstrat, iar apropierea sufletească trăieşte ca şi până acum", a comentat el.

"Lumea trece printr-o perioadă de reevaluare şi de transformare. S-au schimbat multe. Dar, în fluxul caleidoscopic al evenimentelor, noi suntem obligaţi să transmitem ştafeta prieteniei şi simpatiei reciproce generaţiilor viitoare de ruşi şi români", a conchis ambasadorul.

Chirilin a făcut aceste declaraţii la recepţia de Ziua Naţională a Rusiei, care a avut loc la ambasada Rusiei la Bucureşti. La eveniment au fost prezenţi, printre alţii, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, miniştrii Adriean Videanu, Teodor Baconschi, Prinţul Paul de România şi Prinţesa Lia, ambasadorii Bulgariei, Ucrainei, Franţei, Germaniei, parlamentarii Gelu Vişan şi Georgian Pop.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici