Ciamba: Referitor la Creta, va trebui să găsim un consul onorific. Mulţi români îşi pierd actele

George Ciamba a afirmat, la audierea în comisiile pentru politică externă ale Parlamentului, pentru funcţia de ambasador al României în Grecia, că de exemplu în Creta există o problemă de reprezentare, unde va trebui făcut un oficiu consular şi găsit un consul onorific.

731 afișări
Imaginea articolului Ciamba: Referitor la Creta, va trebui să găsim un consul onorific. Mulţi români îşi pierd actele

Ciamba: Referitor la Creta, va trebui să găsim un consul onorific. Mulţi români îşi pierd actele

„Avem nevoie de un grup care să aibă unitate teritorială. România, Bulgaria, Serbia şi Grecia, care are o valoare la nivelul comunităţilor locale, există cooperare, în Grecia au un sistem interesant în ceea ce priveşte modalitatea de înfrăţire a oraşelor. Schimburile bilaterale trebuie să continuie. În ceea ce priveşte Creta, în primul rând, ca reprezentare, va trebui să găsim un consul onorific, şi în al doilea rând, un oficiu consular. De asemenea, există şi problema turismului în Creta, dacă ai foarte mulţi turişti românii îşi pierd actele, şi este foarte bine să ai pe cineva acolo a declarat ministrul delegat pentru Afaceri Europene.

Ministrul delega pentru Afaceri Europene a vorbit şi despre problemele comunităţii de aromâni.

„În ceea ce priveşte comunitatea din Munţii Pindului, avem o problemă la nivelul comunicării dintre asociaţiile de aromâni”, a explicat Ciamba.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene a fost audiat, marţi, în şedinţa comună a Comisiilor pentru politică externă ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, pentru poziţia de ambasador al României în Grecia.

George Ciamba este diplomat de carieră şi lucrează în Ministerul Afacerilor Externe din decembrie 1990, potrivit site-ului MAE.

Pe 13 noiembrie 2018, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul numirii acestuia în funcţia de ministrul delegat pentru Afaceri Europene, după demisia lui Victor Negrescu.

Taguri:
externe,
grecia,
ciamba

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici