Cîmpeanu publică o declaraţie a profesorului Ioan Pleşa pentru a demonstra că nu a plagiat

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a publicat, miercuri, o declaraţie a profesorului Ioan Pleşa, pentru a demonstra că nu a plagiat cursul universitar.

610 afișări
Imaginea articolului Cîmpeanu publică o declaraţie a profesorului Ioan Pleşa pentru a demonstra că nu a plagiat

Ioan Pleşa a spus: „În anul 2006, pe baza foartei bune colaborări, de aproape 15 ani, strict în interesul didactic al pregătirii studenţilor, am considerat oportun şi necesar, ca domnul Cîmpeanu Sorin, devenit prin muncă proprie şi sub îndrumarea mea, titularul disciplinei de „Îmbunătăţiri Funciare” să preia îndrumătorul de lucrări practice la care am lucrat şi pe care l-am perfecţionat împreună cu domnia sa, vreme de 15 ani. Am dorit astfel să se asigure buna continuitate a pregătirii studenţilor la o disciplină căreia i-am dedicat întreaga mea viaţă profesională şi fără de care nu se poate imagina o agricultură modernă. Am făcut acest lucru cu dorinţa şi din convingerea confirmată că va putea fi cel mai bun continuator al disciplinei de Îmbunătăţiri Funciare. Astfel, lucrările practice la disciplina Îmbunătăţiri Funciare au putut fi susţinute în continuare conform statului de funcţiuni de către profesorul Cîmpeanu Sorin alături de profesorul Jinga Ionel, cu care domnul Cîmpeanu a continuat să colaboreze până la ieşirea la pensie a profesorului Jinga Ionel, colectivul disciplinei fiind restrâns la acel moment la cei doi profesori menţionaţi. Am gândit astfel schimbul de generaţii, conform uzanţelor universitare fireşti, în interesul didactic al pregătirii studenţilor. Pe tot parcursul colaborării profesionale, dar şi după ieşirea mea la pensie şi până în prezent, domnul Cîmpeanu Sorin a avut o conduită profesională şi morală ireproşabilă”.

Declaraţia a fost semnată de profesorul Pleşa miercuri, 28 septembrie.

Profesorul Ioan Pleşa a fost îndrumătorul de doctorat al lui Sorin Cîmpeanu

Noua discuţie despre plagiat a apărut după ce jurnalistul Emilia Şercan a publicat faptul că Sorin Cîmpeanu şi-ar fi însuşit capitole semnate anterior de alţi doi autori - Ioan Pleşa şi un alt profesor, primul dintre ei fostul său coordonator de doctorat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici